19 Eylül 2020 Cumartesi

Yaşlı ve hasta tutuklu emekli öğretmen hayatını kaybetti

Üç yıldır tutuklu bulunduğu Patnos L Tipi Cezaevinden rahatsızlanması üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesine sevk edilen 75 yaşındaki emekli öğretmen Takiyettin Özkahraman, burada akciğer yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

BOLD – Patnos L Tipi Cezaevi’nden rahatsızlanması üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi’ne sevk edilen Takiyettin Özkahraman, burada akciğer yetmezliği ve solunum sıkıntısı nedeniyle yaşamını yitirdi. Muş’un Malazgirt ilçesinde 3 yıl önce tutuklanan 75 yaşındaki emekli öğretmen Özkahraman, önceki gün fenalaşması üzerine önce Patnos İlçe Devlet Hastanesi’ne, buradan da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.

KARDEŞİ: RAHATSIZLIĞI YOKTU

Özkahraman’ın kardeşi Sadullah Özkahraman, ağabeyinin tutuklanmadan önce herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını dile getirdi. Ağabeyinin cezaevinde iki ay önce rahatsızlıklarının başladığını anlatan Özkahraman, “Ağabeyim birçok kez cezaevinde fenalaştı ama hastanede tedavi altına alınmadı. Çoğu zaman da ağrı kesici ilaçlar verilip, koğuşa geri getiriliyordu. Ya da hastaneye götürülüp aynı gün cezaevine geri getiriliyordu. Koronavirüs nedeniyle ağabeyimi her hastane dönüşü 14 gün boyunca tek kişilik koğuşa almışlardı. İyi bir hastanede tedavi edilmesi gerekiyordu. Daha önce de getirildiği Van Devlet Hastanesi’nde doktorlar anjiyo yapılması gerektiği söylemiş ama hastaneye getirip de tedavi etmemişler” dedi.

DİLEKÇELER DİKKATE ALINMADI

Adalet Bakanlığı’na ağabeyinin infazının ertelenmesi için iki defa dilekçe verdiklerini de ifade eden Özkahraman, ancak dilekçelerinin dikkate alınmadığını söyledi. Özkahraman, “İçimiz yanıyor ama başka hasta tutuklular da bu şekilde heder edilmesin. Adalet Bakanlığı’na hasta tutuklular için verilen dilekçeler yok sayılıyor. İnsanların adalet beklentileri de kalmıyor. Abim gibi nice hasta tutuklu cezaevinde, aralarında yaşamını yitirenler de oldu. Her ölümün sorumlusu hükumet ve Adalet Bakanlığı’dır” dedi.

Acun Karadağ “Koğuşun değişecek” denerek Kayseri Cezaevi’ne sürgün edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder