18 Eylül 2020 Cuma

AKP’li Mahir Ünal açıkladı: Ak troller yoktur!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sosyal medyadaki ‘Ak troll’ tartışmalarına katıldı. “Biz Ak Parti olarak ‘no-name’ hesaplar ya da Ak Parti ile ilgisi olmayan hesaplarla herhangi bir bağ oluşturmuyoruz” iddiasında bulundu.

BOLD – Armağan Çağlayan’ın ‘196Sekiz’ isimli YouTube kanalına konuk olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, sosyal medyadaki ‘Ak troll’ tartışmasına ilişkin açıklama yaptı. Ünal, Çağlayan’ın, “Gerçekten herkesin söz ettiği bir Ak Troll ordusu var mı” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi. Çağlayan, “Peki kim o hepimizin altına, bize küfür yazanlar? Çünkü mesela ben CHP ile ilgili bir şey yazdığımda, HDP ile ilgili, İyi Parti ile ilgili bir şey yazdığımda hemen altına küfür geliyor. Ama Ak Parti ile ilgili bir şey yazdığımda kimse bana küfür etmiyor. Nasıl oluyor?” sorusunu yöneltti.

Ünal şu sözlerle cevap verdi: “Ben bir tane tweet atıyorum, tweetimin altına en az 100 tane hakaret geliyor. Ve hatta tehdit geliyor, hatta Direkt Mesaj’dan (DM) yazıyorlar. Biz Ak Parti olarak sadece 2 milyon 100 bin teşkilat mensubumuzla gerçek kişiler olarak sosyal medyada bulunuyoruz. Onun dışında ‘no-name’ hesaplar ya da Ak Parti ile ilgisi olmayan hesaplar, bunlarla herhangi bir bağ oluşturmuyoruz. Fakat ‘trollük’ dediğimiz şey bir kimlik değil, bir davranış biçimi. Bu ‘troll’ dediğimiz davranış biçimi; kendisini İyi Partili, MHP’li, CHP’li, Ak Partili olarak tanımlayan insanlarda da ortaya çıkabilir.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder