17 Eylül 2020 Perşembe

Erdoğan’dan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a: Kifayetsiz muhteris

Türkiye’nin yurt dışındaki girişimlerine yönelik eleştirilere yanıt veren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için “kifayetsiz muhteris” ifadesini kullandı.

BOLD – AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında video konferans yöntemiyle partilere seslenen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa, başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağduyulu bir siyasete mi yönelir” diye konuştu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Ne diyorlar, ‘Türkiye niye Suriye’de diyorlar, Türkiye niye Libya’da, Türkiye niye Doğu Akdeniz’de, niye Afrika’da, Balkanlar’da, Kafkasya’da, Orta Asya’da, Türkiye bunca mücadeleyi niye veriyor?’ diyorlar. Onların da haklı olabileceğini varsayarak soruları tersinden sorarak, Türkiye bu mücadeleleri vermezse ne olacağı üzerine gelin hep birlikte mantık yürütelim. Mesela Türkiye bir anda çekilirse Suriye bir anda huzura, barışa ve özgürlüğe mi kavuşur? Mesela Türkiye orada kurulan tezgâhı görmezden gelirse, ertesi gün Kuzey Irak tüm teröristlerden mi temizlenir? Mesela Türkiye yaşananlara sırtını dönerse Libya’da, darbeciler köşelerine çekilip, ülkenin yönetimini meşru idareye mi bırakır? Mesela Türkiye her şeyden vazgeçerse Fransa başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup, sağduyulu bir siyasete mi yönelir? Mesela AB, Türkiye tüm haklarından feragat ederse uzunca bir zamandır ülkemize karşı uyguladığı çifte standartı terk edip bize verdiği sözleri tutmaya mı başlayacak? Mesela böyle bir durumda bölgede hesabı olan devletler, her şeyi bir kenara bırakarak çekip gidecekler mi? Sürekli ülkemize ekonomik tuzaklar kurmak için çabalayanlar pişman olup bize destek mi verecekler? Şayet bu soruların hepsine gerçekçi ve samimi bir evet cevabı verilebilirse izlediğimiz politikayı gözden geçirmek de üzerimize vacip hale gelir. Küçük bir kesim dışında özellikle Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bu sorulara aklı başında olup da evet cevabı verebilecek kimseyi görmedim duymadım tanımıyorum.”

Libya’da AKP’nin desteklediği Serrac hükumeti istifa için tarih verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder