15 Eylül 2020 Salı

Amazon Prime Türkiye’de yayına başladı

Netflix’ten sonra  dijital yayın pazarının en büyük oyuncusu olan Amazon Prime orijinal içerikleri ve lisanslı ürünleriyle Türkiye’de yayın hayatına başladı.

BOLD– Dünya genelinde 150 milyondan fazla aboneye sahip olan Amazon Prime nihayet Türkiye’de de yayına başladı. Netflix’te olduğu gibi bir aylık deneme süresi sunan Amazon Prime’ın aylık abonelik ücreti ise 7,90 TL.

Carnival Row, Amazon’un en çok izlenen içeriklerinden.

AMAZON PRIME VE PRIME VIDEO BİRLİKTE

Hulu, Disney Plus, HBO Max gibi platformlar mevcut olsa da Netflix’in halihazırdaki en büyük rakibi olan Amazon Prime pazar genişletme çalışmalarına Türkiye’yi de ekledi. Aylık abonelik ücreti karşılığında Amazon Prime ve Prime Video hizmetlerini birlikte sunan platform orijinal içerik üretme konusunda da oldukça iddialı.

The Boys, Altın Küre ve Emmy ödüllü The Marvelous Mrs. Maisel, en iyi bilimkurgu dizilerinden The Expanse, Orlando Bloom ve Cara Delevingne’li Carnival Row, popüler polisiye romanlarından uyarlanan Bosch, özellikle Julia Roberts’lı ilk sezonu büyük ses getiren Homecoming gibi diziler üreten Amazon Prime farklı ülklerde de orijinal içerikler üretmeye başladı.

Beat, The Forgotten Army, Mirzapur, El Presidente gibi yapımları dikkat çeken Amazon’un Orhan Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” eserini dizi haline getireceği de konuşulmuştu. Pandemi şartları sebebiyle bir ilerleme kaydedilemeyen projenin platform yayına başladıktan sonra gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder