15 Eylül 2020 Salı

Kaz Dağları’nda yeni kıyım: Cengiz Holding 3,5 milyon ağaç kesecek

Cengiz Holding’e verilen açık bakır işletmesi hakkı nedeniyle Kaz Dağları’nda kesilecek ağaç sayısı 3,5 milyon olarak belirlendi.

BOLD – Kaz Dağları’nda Cengiz Holdingin Halilağa Bakır Madeni Projesi ile ilgili yarın ‘halkın katılım toplantısı’ gerçekleşecek. Kaz Dağları’nda 350 bin ağaç kesen Alamos Gold’un şirketinin 6 bin 130 dönümlük çalışma alanı olduğunu hatırlatan Avukat İsmail Hakkı Atav, “6 bin 130 dönümlük proje alanı için kestiği 350 bin ağaç üzerinden orantı kuracak olursak, 3, 5 milyon civarında ağaç kesilecek” dedi.

Çanakkale’deki Cengiz Holdingin Halilağa Bakır Madeni Projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci yarın başlıyor. Projenin yakınındaki Hacıbekirler Köyü’nde saat 11.00’de ‘halkın katılımı toplantısı’ yapılacak. Kaz Dağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneğinin açıklamasına göre maden projesinin yapılacağı bölge ormanlık alan ve burada ağaçlar kesilecek. Dernek bunu kanıtlamak için alanı drone ile de görüntüledi.

ALAMOS GOLD 350 BİN AĞAÇ KESMİŞTİ

Dernekle beraber faaliyet gösteren Avukat İsmail Hakkı Atav, ANKA’ya maden projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Alamos Gold şirketinin Kaz Dağları’nda 6 bin 130 dönümlük alanda 350 ağaç kestiğini hatırlatarak, “Yine Kaz Dağları’nda Halilağa Bakır Madeni’nin kapasitesinin arttırılması için yarın toplantı yapılacak. Bakır madeni projesinin kaplandığı alan 51 bin 660 dönüm. Daha önce Alamos Gold şirketinin 6 bin 130 dönümlük proje alanı için kestiği 350 bin ağaç üzerinden orantı kuracak olursak, 3, 5 milyon civarında ağaç kesilecek” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder