19 Eylül 2020 Cumartesi

ABD’de göçmenler cinsel saldırıya ve zorla ameliyata maruz kalıyor

ABD’de Trump yönetiminin kötü koşullar dayatılan göçmen kadınlara zorla tıbbi operasyon yapıldığı ortaya çıktı. Teksas’taki göçmen merkezinde gardiyanların cinsel saldırısına uğradığını açıklayan bir kadın ise sınır dışı edildi.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump yönetimi sınırda bekletilen, gözaltında tutulan göçmenlere dayattığı kötü koşullarla kamuoyunda tepki çekti. Göçmenlerle dayanışmak için yapılan eylemler artarken, 10 bine yakın göçmen mart ayından bu yana sınır dışı edildi.

KADINLARIN RAHİMLERİ ZORLA ALINIYOR

Ülkenin Georgia eyaletine bağlı Irwin ilçesinde özel olarak işletilen bir göçmen gözaltı merkezinde sığınmacı kadınlara yönelik jinekolojik ameliyatlar yapıldığı gündeme geldi. ABD medyasına yansıyan haberlere göre, merkezde çalışan Dawn Wooten isimli hemşirenin ihbar dilekçesinde, “LaSalle Islahevleri” adlı özel bir firmaya ait Irwin İlçe Gözaltı Merkezi’nde tutulan kadınlara rızaları olmadan ameliyatların yapıldığı ve kimi kadınların rahimlerinin alındığı ortaya konuldu. Skandal olayı yalanlanmazken, konuya ilişkin sadece soruşturma başlatıldı.

CİNSEL SALDIRIYA UĞRAYAN KADIN SINIR DIŞI EDİLDİ

Teksas’ın El Paso kentindeki geri gönderme merkezinde ise gardiyanları cinsel saldırıyla suçlayan Meksikalı bir göçmen kadın hızlıca sınır dışı edildi. İç Güvenlik Bakanlığı Başmüfettişliği (OIG) yetkililerine durumu aktaran genç kadın, dedektifler tarafından beş saat sorguya alındı. Sorgunun, tesiste cinsel saldırıyla suçlanan gardiyanların önünde yapılması tepki çekerken söz konusu saldırıların tesisteki kameraların kör noktalarında yaşandığı ileri sürüldü.

GÖÇMENLERLE DAYANIŞMA EYLEMLERİ ARTIYOR

New York kentinde göçmenlerle dayanışmak için yapılan eylemler artıyor. Son yapılan dayanışma eylemine polis müdahale etti. Federal Plaza isimli devlet binası önünde yapılan protestoda eylemciler, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) kurumunun uygulamalarına tepki gösterdi. “ICE’ı kapat” sloganları atan gruba polis müdahalesi sonucu 20 kişi gözaltına alındı.

Acun Karadağ “Koğuşun değişecek” denerek Kayseri Cezaevi’ne sürgün edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder