19 Eylül 2020 Cumartesi

Adalet Bakanı Gül’den Müge Anlı’ya ‘savcı değilsin’ tepkisi

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır’la ilgili isim vermeden Müge Anlı’ya tepki gösterdi. Bakan Gül, cezaevlerindeki koronavirüs ölümlerini görmezden gelip her türlü önlemin alındığını kaydetti. 

BOLD – Adalet Bakanı Gül, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır hakkında konuştu. Müge Anlı’nın programına ilişkin isim vermeden göndermede bulunan Bakan Gül, “Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir, karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin” dedi.

MÜGE ANLI’YA GÖNDERMEDE BULUNDU

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu hafta sonu programına konuk oldu. Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü ile ilgili Bakan Gül, “Çok trajik üzücü bir hadise. Soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın titizlikle yapıldığına inanıyoruz. Soruşturma neticesinde aldığı kararlar ile adalet duygusunu tatmin edeceğine inanıyoruz. Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin” dedi.

KORONAVİRÜS ÖLÜMLERİNDEN BAHSETMEDİ

Cezaevlerinden koronavirüsle ilgili ölümlere rağmen Bakan Gül, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tutuklu ya da hükümlü de olsa Türkiye Cumhuriyetine emanettirler. Her türlü tedbirlerimizi aldık. Tüm hükümlü ve tutuklulara dezenfektan malzemeler ücretsiz verildi. Pandemi güvenliği ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. Adliye ve cezaevlerinde tedbirler kesintisiz ve büyük bir titizlikle sürdürülmeye devam ediliyor” dedi.

İDAM ANCAK KONSESSÜSLE ÇIKAR

İdam tartışmaları ile ilgili Bakan Gül, “Caniliklere vahşilikleri yapanlar en ağır cezayı hake diyorlar. Anayasa ile olması gerekiyor. Meclisin sayısal olarak bir konsensüsün konusu olur ancak. Dolayısıyla meclisin takdirinde. Hepimiz bakacağız göreceğiz bir konsensüs var mı?” dedi. Bakan Gül süresiz nafaka konusunda ise “1 yıl 2 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunda olunması ayrı bir mağduriyet oluşturmakta. Bunların hepsinin dikkate alınarak ama bir süreye tabi tutulmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Nafakanın da belli bir süreye bağlanması gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

Macron’dan Erdoğan’a Türkçe mesaj

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder