19 Eylül 2020 Cumartesi

Abdüllatif Şener’den “Muhalefet daha cesur olmalı” çıkışı

İktidarın seçim kaybetme endişesi yaşadığını belirten CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, bununla ilgili seçim kanununda değişiklik yapmak istediğini belirtti. Cumhur İttifakı’nın giderek güç kaybettiğini hatırlatan Şener, bu süreçte muhalefetin daha cesur olması gerektiğini kaydetti.

BOLD – İktidarın izlediği ana stratejinin muhalefetin güç birliği oluşturmasını engellemeye dönük olduğunu belirten CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, bunun karşısında muhalefetin demokrasi etrafında bir araya gelmesi ve daha cesur olması gerektiğini söyledi.

SEÇİM KAZANMA TEREDDÜDÜ YAŞIYOR

Eski Başbakan Yardımcısı ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Ankara siyasetin gündeminde olan erken seçim tartışmaları, siyasi partiler ve seçim yasasında beklenen gelişmeler ve ittifak gündemine dair Mezopotamya Ajansından Diren Yurtsever’e değerlendirmelerde bulundu. AKP ve MHP’nin seçim yasası üzerinde bir süredir çalıştığını ve bu gündemin mevcut seçim yasasıyla seçim kazanma konusunda iktidarın yaşadığı tereddüde işaret ettiğini belirten Şener, “Kaybetme korkusu çok derin görünüyor. Ama bu aynı zamanda kendi çelişkilerini de gösteriyor. Bu korku ve endişenin iktidar partisini kurtaracağını zannetmiyorum” dedi.

‘CUMHUR İTTİFAKI GİDEREK KÜÇÜLÜYOR’

Cumhur İttifakı’nın giderek küçüldüğünü ifade eden Şener, “Bazı partilerin ittifak açıklamasının ötesinde partilerine vaktiyle oy vermiş olan seçmen kitlelerinin o partinin yönlendirdiği istikamette oy verme kabiliyetlerinin ne olduğunu incelemek lazım. Gördüğüm kadarıyla bir önceki veya daha önceki seçimlere göre ne Milliyetçi Hareket Partisi’ne de Adalet ve Kalkınma Partisi kendi seçmen kitlelerini daha büyük çoğunlukla belli bir ittifak çatısı altında tutma güçleri kalmamıştır. Şu anda ekonomi o kadar kötü vaziyettedir ki bütün gelir grupları ezilmiş ve hükumetin izlediği politikalardan şikayetçi” dedi.

OYLARI GİDEREK AZALACAK

Cumhur İttifakı’nın başka partileri ittifak çatısı altına alamayacağını belirten Şener, “Birincisi; İyi Parti’ye verdikleri mesaj ters tepmiştir ve İyi Parti tabanı büyük çoğunlukla başta Erdoğan olmak üzere hükumetin izlediği politikalara büyük tepki içerisindedir. Nitekim parti yönetimi de bunu bildiği için sıcak bakmamıştır. İkincisi; Cumhur İttifakı’nın Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi dışında yeni bir partiyle genişleyeceğine dair hiçbir belirti yoktur. Cumhur İttifakı açısından süreç ne kadar uzarsa oyları da o kadar azalacaktır” dedi. Şener, Cumhur İttifakı’nın mevcut haliyle devam etmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

“MİLLET İTTİFAKI GENİŞLEYEBİLİR”

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi gibi yeni kurulan partilerin Millet İttifakı’na yakın olduğunu dile getiren Şener, önümüzdeki dönemde Millet İttifakı’nda gelişmeler olabileceğini aktardı. Şener, “Türkiye’nin bir normalleşmeye ihtiyacı var. Türkiye’de bu kötü ve yanlış gidişi durduracak bir çıkışa ihtiyaç var. Bunu sağlamanın yolu her şeyden önce birinci planda Erdoğan iktidarının bir molaya ihtiyacı olduğudur. İttifakın önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı lehine hem tabanda hem tavanda genişleyeceğini ama Cumhur İttifakı’nın da tabanda kesinlikle desteğini kaybedeceğini ve kurumsal olarak da parti bazında da yaralar alabileceğini söyleyebilirim” dedi. Muhalefet kanadının bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Şener, muhalefetin daha cesur olması gerektiğini kaydetti.

Bu Türkiye’nin hikayesidir: Davlumbazı unutmuşlar!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder