15 Eylül 2020 Salı

Enis Berberoğlu’nun AYM bireysel başvurusu 17 Eylül’de görüşülecek

MİT tırları ile ilgili yargılandığı davadaki mahkumiyeti kesinleştiği gerekçesi ile Meclis üyeliği düşürülen Enis Berberoğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı müracaatın 17 Eylül’de karara bağlaması bekleniyor.

BOLD – Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası alan eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun bireysel müracaatını 17 Eylül’de ele alacak.

KİŞİ HÜRRİYETİ VE GÜVENLİĞİ HAKKI İHLAL EDİLDİ

Genel Kurul, söz konusu başvuruyu 23 Temmuz’daki gündem toplantısında ele almış ancak bir üyenin dosyayla ilgili hazırlığını tamamlayamaması sebebiyle görüşmeyi AYM iç tüzüğü gereği ertelemişti. Başvuruda, ‘dokunulmazlık hakkını yeniden kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğun sürdürülmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, iddia tanığının duruşmada hazır edilmemesi nedeniyle de tanık sorgulama hakkının ihlal edildiği’ vurgulanmıştı.

Tutuklanan CHP’li Berberoğlu’na ‘korona’ tahliyesi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder