18 Eylül 2020 Cuma

AKP Emirgan Parkı’ndaki Beyaz Köşk’ün halka açılmasına izin vermedi

Sarıyer Emirgan Parkı içerisinde bulunan Beyaz Köşk’ün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Beltur’a verilip halka açılması ile ilgili önerge AKP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. CHP’li üye Melendiz Dalyan İzgi, “Bizi değil halkı cezalandırıyorsunuz” dedi. 

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde önceki gün Sarıyer Emirgan Parkı içerisinde bulunan Beyaz Köşk’ün İBB’nin şirketi Beltur’a verilmesi, AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

BİZİ DEĞİL, HALKI CEZALANDIRIYORSUNUZ

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre teklifin görüşülmesi sırasında söz alan CHP’li Meclis üyesi Melendiz Dalyan İzgi, “Teklif reddedildi, neden, gerekçe ne? Gerekçe, AKP’nin canı istemedi. Bizi değil halkı cezalandırıyorsunuz” dedi. AKP’li Meclis üyesi Muhammet Kaynar da özetle “İBB, Beltur’a devredilen yerlerle ilgili hukuka aykırı davranıyor. Ayrıca burası belediye başkanının özel yeri olarak kullanılıyor” dedi.

VATANDAŞLAR DA YARARLANACAK

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da “Beltur’a tahsis edildiği zaman vatandaşlarımız yararlanacak. Bizim derdimiz burayı halka açmak” dedi. Ayrıca meclise gelen başka bir teklifte kamuoyunda tartışmalara neden olan Büyükçekmece’deki Albatros Parkı olarak anılan “ticaret+konut+turizm” alanında kalan arazinin park alanı yapılması istendi. CHP’li meclis üyeleri, alanın eskiden beri imarlı olduğuna dikkat çekerek teklifin geri çekilmesini istedi. Teklif, AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Bir bayansınız ve çırılçıplak soyunmanız isteniyor ve 3 kez otur kalk otur kalk…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder