19 Eylül 2020 Cumartesi

Anne ve baba tutuklandı 4 çocuk ortada kaldı

Yunanistan’a geçmek isterken gözaltına alınan KHK’lı Arif Gedik ve eşi Sibel Gedik, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.  

BOLD – 15 Temmuz’dan sonra cemaat soruşturmaları kapsamında KHK ile ihraç edilen ve tutuklanan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Arif Gedik, 16 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu. Kendisi gibi ATT olarak çalışan eşi Sibel Gedik’te KHK ile ihraç edildi. Sibel Gedik’te hakkında açılan dava 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi.  

2’si ikiz 3 yaşında, biri 12 diğeri 13 yaşında 4 çocukları olan Gedik ailesi, haklarında açılan davalarda aldıkları mahkumiyetler ve Türkiye’de maruz kaldıkları insan hakları ihlalleri nedeniyle Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçmeyi planladı.  

İzmir’in Seferihisar ilçesinde sürat teknesiyle Yunanistan’ın Sisam adasına geçmeye çalışırken Jandarma ekipleri tarafından yakalanan 5’i çocuk 18 kişilik grubun arasında Gedik ailesinin de olduğu öğrenildi.   

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan Arif Gedik ve eşi Sibel Gedik, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Gedik ailesinin bakıma muhtaç 2’si 3 yaşında 12 ve 13 yaşlarındaki 4 çocuk, anne ve babası tutuklanınca ortada kaldı. Çocukların şu an için akrabalarının gözetiminde olduğu ifade edildi.  

DOWN SENDROMLU ELİF’İN ANNE BABASI DA TUTUKLANMIŞTI!  

 37 aydır Eskişehir Cezaevi’nde tutuklu bulunana baba Zekeriya Çelik’in ardından 2 Eylül’de anne Özlem Çelik Gebze’de tutuklanınca ailenin çocukları ortada kalmıştı. Aynı zamanda down sendromlu da olan 8 yaşındaki Elif Sinem ve 5 yaşındaki kardeşi Yahya Süleyman’a kendisi de ciddi sağlık sorunları yaşayan yaşlı babaanneleri bakıyor. 

Kanser hastası 6 yaşındaki Selman da baba hasretiyle vefat etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder