29 Eylül 2020 Salı

Altın Portakal’dan sağlık çalışanlarına her seans için 50 davetiyelik jest

57. kez gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, koronavirüs salgınıyla hayatları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarını unutmadı.

BOLD – Bu yıl 3-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, tüm dünyayı etkileyen salgın nedeniyle açık havada yapılacak. “Yıldızların Altında” adı verilen üç açık hava sinemasında gösterilecek 44 filmin biletleri bugün itibarıyla Biletix üzerinden, 1 Ekim itibarıyla da Atatürk Kültür Merkezi gişelerinden alınabilecek.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HER SEANS İÇİN 50 DAVETİYE

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali için bu yıl iki özel afiş tasarlandı. Afişlerin ilkinde Fatma Girik, diğerinde ise salgın sürecinde sağlık çalışanları var. Festival, Yıldızların Altında 1 ve Yıldızların Altında 2 açık hava sinemalarındaki her seans için ağlık çalışanlarına 50 adet davetiye ayırdı. Antalya Kültür Merkezi’ndeki gişelerde kimlik ibraz eden kamu veya özel sektör sağlık çalışanları bir adet davetiye alabilecek.

12 FİLM YARIŞACAK

47 filmin başvuru yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 12 film yarışacak. Fikret Reyhan’ın “Çatlak”, Tankut Kılınç’ın “Dersaadet Apartmanı”, Nesimi Yetik’in “Dirlik Düzenlik”, Derviş Zaim’in “Flaşbellek”, Orçun Benli’nin “Gelincik”, Erdem Tepegöz’ün “Gölgeler İçinde”, Azra Deniz Okyay’ın “Hayaletler”, Tunç Şahin’in “İnsanlar İkiye Ayrılır”, Atalay Taşdiken’in “Kar Kırmızı”, Barış Gördağ ve Yasin Çetin’in “Koku”, Ferit Karol’un “Kumbara” ve Reis Çelik’in “Ölü Ekmeği” adlı filmleri 300 bin TL değerindeki En İyi Film Ödülü’nün de yer aldığı 16 kategoride toplam 770 bin TL tutarındaki ödül için yarışacak.

JÜRİ BAŞKANI ERCAN KESAL

Ödüller, senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal’ın başkanlığını yaptığı, senarist-gazeteci-yazar-oyuncu Gülse Birsel, senarist ve yönetmen Kıvanç Sezer, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Taner Birsel ile gazeteci-yazar-tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi tarafından belirlenecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder