3 Ekim 2020 Cumartesi

Hollywood ünlülerinden Kongre’ye çağrı: Salonları kurtarın

Dünyanın en büyük sinema sektörünün ünlüleri pandemi nedeniyle azalan seyirci sayılarından olumsuz etkilenen salonlar için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Kongre’ye çağrıda bulundu.

BOLD– Martin Scorsese, Christopher Nolan, Pedro Almodovar, James Cameron gibi ünlü yönetmenlerin de üye olduğu Yönetmenler Birliği başta olmak üzere birçok meslek örgütü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan sinema salonlarının kurtarılması için Kongre’yi göreve çağırdı. Meslek örgütleri yaptıkları çağrıda kısa sürede önlem alınmadığı takdirde birçok salonun kapanacağını dile getirdi.

AMC sinema salonları iflas tehdidi altında

SALONLAR KAPANABİLİR

Pandemi döneminde bütünüyle kapalı olan sinema salonları yeni normal kurallarıyla birlikte kapılarını açsa da seyirciyi salonlara çekmeyi başaramadı. Kapalı oldukları süreçteki kayıplarını dahi karşılayamayan birçok salon iflasın eşiğine geldi. Dünyanın en büyük sinema salonu zinciri olan AMC Theatres’ın dahi iflas edebileceğinin konuşulması krizin büyüklüğünün göstergesi kabul ediliyor.

Salonların yaşadığı krizde 40 milyona yakın insanı etkileyen salgının yakın bir tarihte kontrol altına alınamayacağını düşünen birçok stüdyonun gişeyi hareketlendirebilecek büyük yapımları ertelemesinin de payı büyük. Marvel başta olmak üzere birçok şirketin vizyon takvimlerini defalarca değiştirmesi salon sahipleri için geleceği öngörülemez hale getirdi.

SİNEMA MESLEK ÖRGÜTLERİ HAREKETE GEÇTİ

Tehlikenin farkında olan sinema sektörü meslek birlikleri hükûmetin sinema salonlarına destek olmasını istiyor. Aralarında Martin Scorsese, Christopher Nolan, Noah Baumbach, Pedro Almodóvar, James Cameron, Damien Chazelle, Barry Jenkins, Luca Guadagnino, Judd Apatow, Sofia Coppola, Alfonso Cuarón, Clint Eastwood, Patty Jenkins, Sam Mendes, Ang Lee gibi isimlerin bulunduğu sinemacılar ve Amerikan Yönetmenler Birliği (DGA), Ulusal Sinema İşletmecileri Derneği (NATO), Amerikan Sinema Filmleri Derneği (MPAA) gibi meslek birlikleri, kapanma tehlikesi altında olan salonlarının kurtarılması için Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’ne çağrıda bulundu.

YÜZDE 70’İ İFLAS EDECEK

Yılın ikinci çeyreğinde salonların bir önceki yıla göre yüzde 75 kaybının olduğu açıklayan meslek birlikleri bu tablonun sürmesi durumunda küçük ve orta ölçekli sinema salonlarının yüzde 70’e yakının kapanabileceğini belirttikleri mektupta Kongre’ye “Sinemaya gitmek Amerikan yaşamının önemli bir parçasıdır. Sinema salonları ülkemizin yetenekli hikâye anlatıcılarının sinematik başarılarını sergiledikleri muazzam birleştiricilerdir.” çağrısında bulunarak hükumetin harekete geçmesini istedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder