29 Eylül 2020 Salı

“HDP’ye sahip çıkalım” çağrısı

101 Aksaçlı olarak bilinen aydınlar arasında yer alan isimler, Kobani eylemleri nedeniyle çok sayıda partili ismin gözaltına alındığı HDP’yle dayanışma çağrısında bulundu: “Sağduyu sahibi herkesin HDP’ye sahip çıkması gerekir.”

BOLD – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014 Kobani eylemlerini gerekçe göstererek yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP’li isimleri yönelik operasyona aydınlar tepki gösterdi. 21 Temmuz’da “101 Aksaçlı” adıyla ülkedeki gidişata karşı muhalefete güç birliği çağrısında bulunan yazar Aydın Engin, operasyonu olası bir seçime karşı HDP’yi devre dışı bırakma hamlesi olarak değerlendirdi. Engin, “Ama nafile bir çabadır. HDP’li yöneticileri uyduruk gerekçelerle tutuklayıp içerde tutabilirler. Peki, HDP seçmenlerine ne yapacaklar? Bu sorunun cevabı ne yapsalar veremeyecekler. HDP seçmenleri özellikle İstanbul seçimlerinde ne kadar disiplinli bir seçmen olduğunu gösterdi. Dolayısıyla iktidarın bu çabaları nafile çabalardır. Olsa olsa iktidarlarını korumayı erteleyebilirler. Ama onu bile beceremeyeceklerdir” dedi.

SALDIRI MUHALEFETE YAPILDI

Operasyonu hem HDP’yi kriminalize hem de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim tarzını bütün muhalefete empoze etmeye çalıştığını kaydeden akademisyen Ahmet İnsel de, “Bu saldırı sadece HDP’ye yönelik değil Türkiye’deki bütün muhalefete yapılmış çok ağır bir saldırıdır. Bunun böyle değerlendirilmesi gerekir. Sadece HDP’nin yöneticilerine değil bütün demokratik güçlerine yönelik bir aşağılamadır. Bu saldırı böyle değerlendirilerek sahiplenmeli” ifadesini kullandı.

Operasyonun “Türkiye siyasetine yapılmış bir operasyon ve demokrasi kırıntılarını öldürücü bir darbe vurma teşebbüsü” olduğunu belirten siyasetçi Abdulbaki Erdoğmuş ise, iktidarın iç ve dış siyasette güç kaybettikçe Kürtlere ve HDP’ye yönelik bu tarz operasyonlar düzenleyerek milliyetçi ve muhafazakar seçmeni konsolide ettiğini savundu. HDP’ye yönelik bu operasyonun bütün muhalefete yapılmış gibi okunması gerektiğini kaydeden Erdoğmuş, şunları belirtti: “Aksaçlıların operasyona tavırları açık ve nettir. Bu operasyonuna karşı HDP ile dayanışma içerisindeyiz. Bu dayanışma demokrasi gereğidir. Makul sağduyu sahibi herkesin HDP’ye sahip çıkması gerekir. Bugün itibarıyla HDP’ye sahip çıkmak Türkiye siyasetine sahip çıkmak demektir. Bu particilik değil Türkiye siyasetini sahiplenmedir. Bugün itibarıyla HDP’nin yanında olmak zorunluluktur.”

Avrasya Araştırmanın anketine göre Cumhur İttifakı baraj altında

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder