1 Ekim 2020 Perşembe

Servet Turgut’un kardeşinden ‘Bu zulüm bitsin’ çağrısı

Helikopterden atılma sonucu hayatını kaybeden Servet Turgut’un kardeşi Naif Turgut, yaşananlara tepkisini şu sözlerle gösterdi: “Bütün dünyaya sesleniyoruz, bu insana yapılan hukuksuzluk kimseye yapılmasın. Bu zulüm bitsin.”

BOLD – Van Çatak’ta operasyona çıkan askerlerce 11 Eylül’de gözaltına alınan ve 2 gün sonra hastanede ortaya çıkan, Osman Şiban ile helikopterden atıldıkları belgelenen Servet Turgut, dün vefat etti. Kardeşinin taziyesinde konuşan Naif Turgut, “Bütün dünyaya sesleniyoruz, bu insana yapılan hukuksuzluk kimseye yapılmasın” ifadelerini kullandı.

CİĞERİMİZ NASIL YANDIYSA ONLARIN DA ÖYLE YANSIN

Kendilerine zulüm yapıldığını dillendiren Turgut, “Bu insan evinden çıkarak köyüne gitti. Topladığı ot torbalarını bağlıyordu. Yanında sadece bir tek çuvaldız vardı. Bu insan fakirdi, çalışkan biriydi. Zalim değil, masum bir insandı. Öncelikle Allah’a yalvarıyoruz, dünyaya zulmü içinde barındıran değil içi temiz insan gönder. Hayvan çukura düştüğünde itfaiye çağılarak onu kurtarıyorlar. Bu insana büyük zulüm yapıldı. Allah bu vahşeti kabul etmesin. Ciğerimiz nasıl yandıysa onların da öyle yansın” dedi.

DEVLET TARAFINDAN VERİLEN KARARLA KÖYÜNE GİTTİ

Yetkililerden alınan izinle köylerine gittiklerini belirten kardeş Turgut, sözlerine şöyle tamamladı: “İşçi, emekçi bu insan devlet tarafından verilen kararla köyüne gitti. Helikoptere bindirilerek ne yaptılar bilmiyoruz, orasını Allah biliyor. Savcı, hâkim Anayasa var! Bu insan vahşice helikopterden atılarak şehit edildi. Bu zülüm bitsin, biz insanlık barış istiyoruz.”

Ali Babacan’dan helikopterden atılan Server Turgut için başsağlığı mesajı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder