2 Ekim 2020 Cuma

Gürcistan Azerbaycan’a yardım götüren Türk TIR’larını 3 haftadır bekletiyor

Bazı Ermeni köylerinin tepkisinden endişe duyan Gürcistan yetkilileri, güvenlik gerekçesiyle Azerbaycan’a yardım götüren Türk TIR’larının geçişlerine üç haftadır izin vermiyor. TIR’lar, Türkgözü ve Aktaş Sınır Kapısı’nda bekletiliyor.

BOLD – Ardahan’ın Çıldır ve Posof ilçelerindeki Aktaş ile Türkgözü sınır kapılarında Türk TIR’larının geçişlerine izin verilmiyor.

GEREKÇE, ERMENİ KÖYLERİ

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’den Gürcistan’a geçmeye çalışan iş makinalarının yer aldığı TIR’lar, üç haftadır Türkgözü ve Aktaş Sınır Kapısı’nda bekletiliyor. Gürcistan bölgesinde bulunan bazı Ermeni köylerinin tepkisinden endişe duyan Gürcistan yetkilileri, güvenlik gerekçesiyle Türk TIR’larının geçişlerine izin vermediklerini belirtiyor.

AZERBAYCAN’A YARDIM GÖTÜRÜYORLAR

Sınırda bekleyen TIR sürücüleri ise üç haftadır sınır kapısında beklediklerini ve zor günler geçirdiklerini dile getirdi. Sınırda bekletilen şoförler yaptıkları açıklamalarda, “Sınır kapısından geçmek için Gürcistan’ın iznini bekliyoruz, Gürcistan Azerbaycan’a yardım götürmemize izin vermiyor” ifadelerini kullandı. Gürcistanlı yetkililer ise izin alınması gerektiğini bildirdiler.

17 Kürt siyasetçiye Kobani tutuklaması: Bilgen görevden alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder