1 Ekim 2020 Perşembe

Danimarkalı Maersk: Suudi Arabistan Türk mallarına ambargo uyguluyor

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına ambargo uyguladığı iddiasını doğrulayan bir bilgi geldi. Dünyanın en büyük konteyner taşımacısı Maersk, Türkiye’den Suudi Arabistan’a gönderilen ihraç mallarının engellendiğine dair müşterilerine uyarıda bulundu.

BOLD – Bir süredir Türk mallarını gümrükte bekletme, işlemlerde zorlaştırma yaptığı ve 1 Ekim’den itibaren tamamen ambargo uygulamaya başlayacağı konuşulan Suudi Arabistan’la ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Dünya Gazetesinin haberine göre, Danimarkalı lojistik devi, Suudi Arabistan’a yük gönderen tüm müşterilerine yazı göndererek, Türkiye’den gönderilen malların gümrüğe takılabileceği uyarısında bulundu.

Maersk’in mail yoluyla müşterilerine ilettiği yazıda şunlar kaydedildi: “Suudi Arabistan’da tahliye olacak, Türkiye kaynaklı tüm yüklemeler, çeşitli ithalat yasakları ve/veya gümrük işlemlerinde yavaşlatmaya maruz kalacak. Bu bağlamda, birçok yükte terminallerde ciddi beklemeler yaşanabilir veya ithalatçısı tarafından gecikmeli olarak teslim alınabilir ya da bu yüklemeler tamamen gümrüğe terk edilebilir.”

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Başkanı Emre Eldener, henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmediğini, ancak sorunların büyümesinden endişe ettiklerini dile getirdi. Öte yandan UTİKAD, Suudi Arabistan Odalar Birliği Ulusal Lojistik Komitesi Müdürü Faisal A. Alsaleh’a resmi bir yazı gönderdi. Yazıda UTİKAD’ın ambargo söylentilerini çeşitli kaynaklardan doğrulattığı bilgisine yer verilirken, Suudi Arabistan Krallığı’nın resmi kararının derneğe iletilmesi talebinde bulunuldu. Ancak bu konuda henüz UTİKAD’a resmi bir dönüş yapılmadı.

Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mehmet Mücahit Arvas, sosyal medya hesapları üzerinden ambargo iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Suudi makamların engellemenin olmadığını birçok kez teyit ettiğini vurguladı.

Elektriğe yüzde 5.75 zam geldi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder