2 Ekim 2020 Cuma

‘Biz bize yeterken’ ABD vatandaşlarına yeniden para dağıtacak

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında daha önce vatandaşlarına para dağıtan ABD, ikinci kez 1200 dolarlık ödeme yapacak. ABD Temsilciler Meclisi, salgınının ekonomik etkileriyle mücadeleye yönelik 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı.

BOLD – ABD Temsilciler Meclisi, Demokrat üyelerin hazırladığı yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) salgınının ekonomik etkileriyle mücadeleye yönelik 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı. Paket, 207’ye karşı 214 oyla kabul edildi.

1200 DOLAR DOĞRUDAN ÖDEME

Söz konusu teşvik paketi, ilk olarak Senato’ya sunulacak, buradan geçmesi halinde yasalaşması için Başkan Donald Trump’ın onayına gönderilecek. Demokratların 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi kapsamında, 600 dolarlık haftalık işsizlik yardımının yeniden devreye alınması ve yıl sonuna kadar uzatılması planlanıyor. Teşvik paketinin yasalaşması halinde önceki teşvik paketinde olduğu gibi Amerikan vatandaşlarına 1200 dolarlık doğrudan ödeme yapılması öngörülüyor.

EĞİTİME 225 MİLYAR DOLAR KAYNAK AKTARILACAK

Öte yandan eyalet ve yerel yönetimlere bir yılda 436 milyar dolarlık yardım sağlanması, salgından en çok etkilenen işletmeler için ikinci tur Maaş Koruma Programı kredisi verilmesi, hava yolu şirketleri için 25 milyar dolarlık kaynak ayrılması, Kovid-19 testi için 75 milyar dolarlık bütçe sağlanması, eğitime 225 milyar dolarlık kaynak aktarılması ve kira yardımı gibi önlemlerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Söz konusu teşvik paketinin Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’dan geçemeyeceği öngörülüyor.

7 aylık hamile ve 3 çocuklu anne eşiyle birlikte gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder