30 Eylül 2020 Çarşamba

Western klasiği A Fistful of Dollars dizi olacak

Clint Eastwood’un performansıyla akıllarda kalan western klasiği A Fistful of Dollars dizisi için Game of Thrones’un senaristlerinden Bryan Cogman ile görüşmeler yapılıyor.

BOLD– Ünlü yönetmen Sergio Leone’nin yönettiği A Fistful of Dollars- Bir Avuç Dolar TV ekranlarına gelmeye hazırlanıyor. 1964 tarihli klasik filme modern bir yorum getirmesi için fenomen dizi Game of Thrones‘a da imza atan senarist Bryan Cogman ile görüşmeler devam ediyor.

EN İYİ WESTERNLER ARASINDA

Dolar Üçlemesi ya da İsimsiz Adam Üçlemesi olarak bilinen; Bir Avuç Dolar, Birkaç Dolar İçin ve İyi Kötü Çirkin filmleri ünlü yönetmen Sergio Leone tarafından 1964-65-66 yıllarında çekildi. Spagetti western olarak bilinen alt türün en iyi örneğini oluşturan seri kısa sürede kült haline geldi. Her üç filmde de rol alan Clint Eastwood’un şöhretinde büyük payı olan yapımların ilki olan Bir Avuç Dolar filmine kaynaklık eden ise sinemanın efsanevi yönetmenlerinden Akira Kurosawa’nın Yojimbo adlı filmi.

Hem Bir Avuç Dolar hem Yojimbo‘nun haklarını satın alan The Mark Gordon Company, bu unutulmaz filmi TV dizisi haline getirmek için kolları sıvamış durumda. Hikayeyi geliştirmesi içinse Game of Thrones’un senaryo ekibinde yer alan ve şu anda çekimleri devam eden The Lord of the Rings dizisinde de danışmanlık yapan Brian Cogman ismi öne çıktı.

MÜZİĞİ FİLM KADAR ÜNLÜ

A Fistful of Dollars, neredeyse birebir uyarlandığı Kurosawa kalsiği Yojimbo’da olduğu gibi iki düşman çetenin savaştığı bir kasabaya gelen gizemli bir silahşora odaklanıyor. Filmde Clint Eastwood’un hayat verdiği bu becerikli silahşor gezgin, zekası sayesinde, kasabaya zarar veren bu iki çetenin birbirlerini yok etmesini sağlıyor.

Filmin Ennio Morricone tarafından yapılan unutulmaz müziğini Danimarka Ulusal Senfoni Orkestrası yorumuyla buradan dinlemenizi öneririz.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder