2 Ekim 2020 Cuma

Tabipler Birliği Sağlık Bakanı Koca’yı istifaya çağırdı

Türk Tabipleri Birliği belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya çağırdı. TBB, bugüne kadar açıklanan verilerin geçerliliğini yitirdiğini kaydetti.

BOLD – Türk Tabipleri Birliği (TTB), yaptığı yazılı açıklama ile “Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler de var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor” açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya davet etti.

VERİLER GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, dün yaptığı basın açıklamasında her vakanın hasta kabul edilmediğini ve günlük olarak açıklanan koronavirüs verilerinde sadece semptom gösteren kişilerin yer aldığını açıkladığını belirten TTB’nin açıklamasında, “Bugüne kadar turkuaz tabloda açıklanan veriler artık gerçekliğini yitirmiştir. Sayın Bakan da biliyor ki bilimsel olarak her vaka hasta sayılmaktadır” denildi.

ÖZÜR DİLEYİP, İSTİFA ET

Sağlık Bakanlığı’nın ‘günlük vaka sayısı’ terimini ‘günlük hasta sayısı’na çevirdi; ‘entübe hasta’ yerine ise ‘ağır hasta’ ifadesini kullanmaya başladığı hatırlatılan açıklamada, “Hekim hasta ilişkisinin ilk gerekliliği olan güven ilişkisini zedelemiştir. Bakanlık ve toplum arasındaki güven ilişkisi de aynı şekilde zarar görmüştür. Pandemiye karşı güven veren bir mücadele sergilenememiştir” denildi. TTB, Bakan Koca’nın toplumdan özür dileyip istifa etmesini istedi.

7 aylık hamile ve 3 çocuklu anne eşiyle birlikte gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder