30 Eylül 2020 Çarşamba

Darphane’nin bandrol işini Berat Albayrak’ın arkadaşı kaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Darphane’nin sigara ve içki bandrolleri üretimini rakipsiz girdiği ihaleden 3,5 ay önce kurulan DNS A.Ş’nin aldığı tespit edilmişti. Şirketin patronu Halil İbrahim Danışmaz da, damat Bakan Berat Albayrak’ın arkadaşı çıktı.

BOLD – Tütün ve alkollü ürünlere yapıştırılan bandrolleri üretme hakkı verilen DNS İnovasyon Sistemleri ve Teknoloji Anonim Şirketi sahibi Halil İbrahim Danışmaz’ın, damat Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın arkadaşı olduğu belirlendi. İhaleden 3,5 ay önce kurulan firmanın patronu Danışmaz’ın Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı iken kendisine ABD’den düzenli bilgi gönderdiği ileri sürülmüştü.

KURULDUKTAN KISA SÜRE SONRA 30 MİLYON DOLAR DESTEK İDDİASI

Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre adrese teslim iddialı ihale sürecini önceki gün Sözcü’den Erdoğan Süzer duyurmuştu. Buna göre AKP iktidarı, 12 yıldır İsviçreli Sicpa’nın ürettiği bandrollerin ‘yerli ve milli temini’ için görevi Ocak 2020’de Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne verip bu alandaki ihaleleri iptal etti. Bandrol basımı da kamuya geçti. Üretim devletten beklenirken önce Darphane Matbaası Kamu İhale Kanunu dışına çıkarıldı. Ardından işi üçüncü firmalara yaptırabilme yetkisi verildi. Mayıs’ta Halil İbrahim Danışmaz’ın DNS İnovasyon kuruldu. Basım yetkisi de yasaya tabi olmadan düzenlenen ihaleyle şirkete verildi. Darphane açıklamayı 11 Eylül’de yaptı. Ardından da şirketin ürettiği bandrollere yüzde 100 ile 400 arası zam yapıldı. İddiaya göre bu sayede firmaya 30 milyon dolar civarı nakit destek sağlandı.

Halil İbrahim Danışmaz

REDHACK’İN ELE GEÇİRDİĞİ BELGELERE GÖRE FBI SORGULADI

THY, Emlak Konut ve Kalyon Holding’in desteklediği Turkish Heritage Vakfı’nın eski başkanı Halil Danışmaz’ın Amerika’da faaliyetteki kişi ve kurumlar hakkında ‘düzenli bilgi gönderdiği’ iddia edilmişti. RedHack’in ele geçirdiği Berat Albayrak’ın elektronik posta adresinden çıkan belgelerden birinde, FBI’ın, damat bakana bilgi veren Danışmaz’ı ‘Türkiye için ajanlık yaptığı iddiasıyla’ sorguladığı yer aldı.

Kara para aklama ihbarlarında rekor artış: Halk bankalardan şikayetçi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder