3 Ekim 2020 Cumartesi

Öğrenciler, EBA’ya bağlanmak için dağa çıkıyor

Öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı’na ulaşmasıyla ilgili zorluklar devam ediyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir grup öğrenci, EBA’ya bağlanabilmek için her gün telefonların çektiği 2500 rakımlı dağa çıkıyor.

BOLD – Hakkari’nin Yüksekova ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bağdaş köyünün Ericik mezrasındaki bir grup öğrenci evlerinde cep telefonunun çekmemesi ve internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle zorluk yaşıyor. Öğrenciler, her gün yerleşim alanının yakınındaki 2500 rakımlı dağda çıkarak ders işliyor.

KIŞ GELMEDEN SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORLAR

Çıktıkları tepede sosyal mesafe kuralına uyarak oturan öğrenciler, burada Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) bağlanarak derslerini takip etmeye çalışıyor. Köyün öğrencileri, kış mevsimi gelmeden yaşanan bu soruna çözüm bulunmasını istiyor. Okul öğretmeni Edibe Kaya, köyde telefonun çekmediğini belirterek, “İnternet olmadığı için öğrenciler derse katılamıyorlar. Öğrencilerimiz EBA’ya bağlanmak için tepelik yere çıkarak derslerini takip edebiliyor. Dağa çıktıkları için yoruluyorlar. Onun için eğitimden çok uzak kaldılar. Bu öğrencilere internet sağlanmasını istiyoruz” dedi.

“GİDECEK YERİMİZ YOK”

İki tepe arasında sıkışan bir mezrada yaşadıklarını ifade eden velilerden Betül Yılmaz ise, “Köyümüzü bırakıp gidemiyoruz. Çiftçilikle uğraşıyoruz. Geçimimizi bu şekilde sağlayabiliyoruz. Köyümüzü bıraksak bile gidecek yerimiz yok. Çocuklarımızın geri kalmaması için yetkililerden internet erişimi sağlamalarını istiyoruz” dedi.

Ankara’da HES kodu olmayana ulaşım hizmeti yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder