30 Eylül 2020 Çarşamba

HDP’den iktidara “Kobani olaylarını araştıralım” önerisi

6-8 Ekim 2014 tarihinde yaşananlarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için iktidara çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Olayları tüm boyutlarıyla araştıralım. Kamuoyu gerçekleri bilsin” dedi.

BOLD – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’li yöneticilerin gözaltına alınmasının partisine yönelik siyasi bir operasyon olduğunu belirterek, 6-8 Ekim 2014 tarihinde yaşananlarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için iktidara çağrı yaptı. Buldan, “Olayları tüm boyutlarıyla araştıralım. Kamuoyu gerçekleri bilsin” dedi.

TEHDİTLE SONUÇ ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Son gözaltıları Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’nın sorularını yanıtlayan Buldan, “Bu operasyon hukuki değil, siyasidir. AKP-MHP ortaklığının siyasi ajandasına göre yürütülen bir darbe operasyonudur. Partimize yönelik 4 Kasım 2016’da yapılan ve Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekili arkadaşlarımızın tutuklandığı operasyon ile 19 Kasım 2019 kayyım darbesinin devamıdır. HDP şahsında tüm demokrasi güçlerine bir gözdağı veriliyor. İlk seçimde gideceklerini bildikleri için muhalefete karşı devlet gücünü devreye sokarak tehditle sonuç almaya çalışıyorlar” dedi.

İKTİDAR AYHAN BİLGEN’LE ÖZEL OLARAK UĞRAŞIYOR

İktidar ve ortağının Kars Belediyesi ve Ayhan Bilgen’le özel olarak uğraştığını öne süren Buldan, “Kars’a yönelik özel bir operasyon yürütüyorlar. Nedeni açıktır; Belediye HDP’ye geçtikten sonra Kars’taki soygun ve hırsızlık düzeni sona erdirildi. Eşbaşkanlarımız, yolsuzluğun yolunu kapattı, hortumlarını kesti. HDP’nin almış olduğu bütün belediyelerde eşbaşkanlarımızın ilk icraatı, kayyımların kurduğu yolsuzluk düzeninin teşhiri oldu. O yüzden belediyelerimizi gasp ederek, yeniden kayyım atadılar. Yolsuzluk çarkını yeniden kurdular” dedi.

OPERASYON HDP İLE SINIRLI DEĞİL

Muhalefet partilerinin yaşanan hukuksuzluğa karşı tepki göstermesinin anlamlı ve değerli olduğunu vurgulayan Buldan, “Hiç kuşku yok ki bu operasyon sadece HDP’yle sınırlı değildir. Demokrasiden, adaletten yana olan herkes bu ülkede AKP-MHP iktidarının hedefindedir. Muhalefet blokunun, daha cesur ve kararlı olması, demokratik siyaseti tasfiye girişimleri karşısında daha güçlü ses vermesi gerekir” dedi.

Almanya’nın sızan Türkiye raporu: Basın senkronize, yargı terör suçlamalarında fazla hızlı ve rahat

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder