30 Eylül 2020 Çarşamba

Kürt siyasetçilere Kobani baskınları devam ediyor: 19 gözaltı daha

Altı yıl önceki Kobani olayları gerekçesiyle HDP’ye düzenlenen operasyon sonrası Kars’ta yeni bir gelişme yaşandı. Eş Belediye Başkanı Şevin Alaca ile il ve ilçe belediye meclis üyeleri dahil 19 kişi gözaltına alındı.

BOLD – HDP’ye yönelik Kobani olayları soruşturmasında yeni bir adım atıldı. Sabah erken saatlerde Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca ile aralarında il ve ilçe belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in görevinden istifa edeceğini ve belediye meclisinin yerine yeni isim seçebileceğini söylemesi ardından gelmesi dikkat çekti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/KCK’YA YARDIM SUÇLAMASI

Şüphelilerin gözaltına alınma gerekçeleri şöyle sıralandı: 2014-2015’te Kağızman Çemçe-Madur bölgesi kırsalında terör örgütü PKK’ca kurulan ‘sözde barış ve canlı kalkan çadırı’nda yer alma Söz konusu bölgedeki örgüt mensuplarına yaşamsal malzeme temin etme Örgütün Avrupa yapılanması KCDK-E’ye bağlı şekilde Avrupa ülkelerinde faaliyet yürüten illegal dernek adına toplanan paraları örgütle irtibatlı kişilere dağıtma Örgütün kadın yapılanması toplantılarına katılıp buradan alınan talimatları uygulama PKK/KCK güdümünde yayın yapan haber sitelerine konuşup örgüt propagandası yapma Ölen veya tutuklanan örgüt mensuplarının aile üyelerini işe alma Örgütün şehir yapılanması içinde faaliyet yürütme İhalelere girecek kişileri örgüt talimatıyla tehdit etme ve engelleme PKK/KCK terör örgütünün sözde anayasası kabul edilen KCK sözleşmesi kapsamında ilçe, köy ve mahalle komisyonları yapılanmalarında faaliyet yürütme.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder