30 Eylül 2020 Çarşamba

Karar yazarı Ocaktan: “Cübbeli’nin hedefi Selefiler değil Prof. Dr. Öztürk ve Köse”

Eski AKP Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Cübbeli Ahmet’in “Selefiler silahlanıyor” sözlerinin masumane sayılamayacağını iddia etti. Asıl hedefin Selefiler değil, Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Ali Köse gibi ‘aydınlık zihinler’ olduğunu ileri sürdü.

BOLD – Kamuoyunda Cübbeli Ahmet diye tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün fitilini ateşlediği ‘Selefi dernekleri silahlanıyor’ tartışmasına eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, farklı bir bakış ile katıldı. Cübbeli’nin sözlerinin masumane değerlendirilmemesi gerektiğini dillendirip “Takkeli-cübbeli-sarıklı birileri ‘IŞİD ve Selefi’ söylemlerini paravan kullanarak kendi cemaat yapılarının özünde bir ‘IŞİD tarlası’ olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmasın” ifadelerini kullandı.

ORTADA DOLAŞANLARA İHTİYATLA BAKMAK GEREKİYOR

Ulusalcı ve 28 Şubatçı tayfa diye andığı kişilerin Cübbeli’yi kanaat önderi gibi pazarlamaya çalıştığını söyleyerek “Değerlendirmelerine bakıldığında kimlerin nasıl bir hesap görmeye çalıştığı daha iyi anlaşılacaktır. Açıkçası geçmişte, özellikle 28 Şubat sürecinde kimlerin nasıl ‘toplum mühendisliği’nin aracı olarak kullanıldığını çok iyi bildiğimiz için bugün ortalarda ‘güvenlik elamanı’ gibi dolaşanlara ihtiyatla bakmak durumundayız” dedi.

İLAHİYATÇI ÖZTÜRK VE KÖSE’NİN ADINI ORTAYA ATTI

Esas hedefin Selefiler olmadığını ileri süren Ocaktan, şu savı ortaya attı: “Cübbeli’nin esas hedefinin selefiler değil, İslam’ı yaşadığımız çağın diliyle yorumlamaya çalışan aydınlık zihinler olduğu kanaati daha da güçlenmektedir. Mesela Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Prof. Dr. Ali Köse’yi hedef gösteren açıklamaları bu konuda en önemli göstergelerdir. Umarız ‘Selefi dernekler silahlanıyor’ gibi palavraların arkasında bir taşeronluk işi yoktur.”

https://boldmedya.com/wp-admin/post.php?post=221358&action=edit&lang=tr

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder