3 Ekim 2020 Cumartesi

Türkiye ile Yuanistan arasında Navtex restleşmesi

Yunanistan, atış eğitimleri maksadıyla Türkiye’nin sorumluluk sahasında geniş bir alanı kapsayan iki yeni Navtex yayımladı.

BOLD – Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz geriliminde gerilim devam ediyor. Yunanistan Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin sorumluluk sahasında olan bölgede iki Navtex ilan etti. Bunun üzerine Türkiye kendi sorumluluk sahasında olan söz konusu alanlar için yeniden Navtex yayımladı.

BELİRTİLEN ALANLARDA ATIŞ EĞİTİMİ YAPILACAK

Antalya Navtex İstasyonu tarafından yapılan duyuruda, Türk Navtex servis sahası içindeki bir alana ilişkin yetkisiz bir istasyon tarafından duyuru yayımlandığı, söz konusu duyurunun yetkili olan Antalya Navtex İstasyonu tarafından yeniden yayımlandığı bildirildi. Duyuruda 6 ve 8 Ekim’de Doğu Akdeniz’de belirtilen sahalarda atış eğitimleri yapılacağı ifade edildi.

“LOZAN İHLAL EDİLDİ”

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Navtex ilanlarına geçtiğimiz haftalarda Lozan Antlaşması damga vurmuştu. Türkiye ilk olarak Sakız Adası’nı silahlandıran Yunanistan’a anlaşmayı hatırlatmış, aynı adım Limni Adası için de tekrarlanmıştı. İkinci Lozan mesajında şu ifadeler kullanılmıştı: “Limni Adası’nın 1923 Lozan Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir.”

Öğrenciler, EBA’ya bağlanmak için dağa çıkıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder