29 Eylül 2020 Salı

Derinleşen krizde esnaf bir bir kepenk kapatıyor

Türkiye’nin önemli tekstil ve sanayi şehri Denizli kan ağlıyor. Kentin her yerinde çok sayıda esnaf koronavirüs süreciyle birlikte kepenk kapattı. Camekanlara ‘kiralık’ tabelaları asıldı ancak kiralayan kimse yok.

BOLD – Ekonomik krizin koronavirüs süreciyle birlikte derinleşmesi Denizli’de çalışma hayatını felç etti. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar kentte her geçen gün vatandaşın canının daha fazla yandığını söyledi.

BU KADAR DÜKKAN KAPANMAMIŞTI

Sözcü’den Başak Kaya ve Selami Aydın’ın haberine göre kentin en canlı bölgeleri olan Çamlık ve Gazi bulvarını gezen Sancar, dükkanlardaki ‘kiralık’ yazıları karşısında şaşkınlık yaşadığını belirtti. Sancar “Denizli’den gelen görüntüler ekonominin halini gözler önüne seriyor. 30 yıllık esnafım. Bu kadar çok sayıda dükkan kapandığını görmemiştim. Şehrin her yerinde ‘kiralık’ ilanları görüyoruz. Denizli kiralık kenti oldu. Bu tablo beni korkutuyor” dedi.

ESNAF KREDİLERİNİ ÖDEYEMİYOR

Esnafın yüzde 60’ının aldığı kredileri ödeyemediğini, hükumetin kredi desteği ile ayakta kalma şansı olmadığını belirten Sancar “2002 yılından daha büyük bir kriz ortamı var. İlan çok yalnız kiralayan neredeyse yok. Tek adam parti devleti rejiminin liyakat ve hukuk tanımazlığının kaçınılmaz sonucu olan kriz biraz daha derinleşiyor” dedi.

FOX Haber günlük vaka sayısının 29 bin olduğunu gösteren o belgeyi yayınladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder