25 Ocak 2019 Cuma

ABD federal hükümeti resmen açıldı

New York (BOLD)- ABD Başkanı Donald Trump imzaladığı yeni bütçe tasarısı ile federal hükümeti resmen açtı. 35 gündür kapalı olan federal kurumlar ülke tarihinin en fazla kapalı kalan ‘hükümeti’ olarak tarihe geçti.

Yaklaşık 800 bin federal işçi bir aydan fazladır maaş alamıyordu. Başkan Trump bugün yaptığı açıklamada Kongre’den adaletli bir tasar kararı çıkmaması halinde hükümeti 7 Şubat’ta tekrar kapatacağını söyledi.

TRUMP HALA DUVAR İÇİN İSTEDİĞİ ÖDENEĞİ ALAMADI 

Başkan Trump, Meksika sınırına yapmak istediği duvar için Kongre’den 5,7 milyar dolar ödenek talebinde bulunuyor. Demokratlar ise Trump’ın bu talebini kabul etmemekte kararlar.

Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi bugün yaptığı açıklamada sınır güvenliğine önem verdiklerini ve bunun için bazı taleplerini kabul edeceklerini söyledi. Sınır güvenliğini içeren teklifler iki siyasi partili gruplar arasında konuşulup ortak yol aranacak.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), hükümetin kapalı olmasından dolayı hava trafik kontrol çalışanlarındaki azalma nedeniyle New York ve Philadelphia’daki bazı havalimanlarındaki uçuşlarda ciddi gecikmeler olduğunu duyurmuştu.

New York’ta bulunan LaGuardia Havaalanı’nda  uçuşların geçici olarak durduruldu açıklanmıştı. Her iki partide federal çalışanların bir an önce maaş alacağını duyurdu.

ABD’de federal hükümet 33 gün sonra tekrar açılıyor

 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder