25 Ocak 2019 Cuma

Ümraniyespor yine yendi, Fenerbahçe kupadan elendi

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ikinci maçında Ümraniyespor’a 1-0 yenilen Fenerbahçe kupadan elendi. Spor Toto 1. Lig ekibi Ümraniyespor ise tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi. Ümraniyespor ilk maçı da 1-0 kazanmıştı.

Sarı-lacivertli takımda 64. dakikada kırmızı kart gören Martin Skrtel takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe, Süper Lig’de yaşadığı kötü gidişi Ziraat Türkiye Kupası’nda da sürdürdü.

Fenerbahçe’nin İstanbul’a getirdiği Chelsea’li Victor Moses karşılaşmayı tribünden takip etti.

18. dakikada Valbuena’nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Neustadter’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin sağından dışarı gitti.

27. dakikada orta sahada bulunan Valbuena’nın pasında defansın arkasına sarkan Şener’in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin sağından dışarıya çıktı.

29. dakikada Hasan Ali’nin ceza sahası dışı sol çaprazından yerden sert yaptığı vuruşta kaleci Burak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

40. dakikada Hasan Ali’nin sol kanattan ortasında penaltı noktası üzerinde Slimani’nin kafa vuruşunda top kaleci Burak’ta kaldı.

43. dakikada Valbuena’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde defansın uzaklaştırmadığı topu önünde bulan Skrtel’in vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.

Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle geçildi.

68. dakikada maçın hakemi Serkan Tokat, Slovak oyuncu Skrtel’e VAR ekranında yaptığı incelemenin ardından doğrudan kırmızı kart gösterdi.

89. dakikada Leandrinho Ümraniyespor’u 1-0 öne geçirdi.

“FENERBAHÇE GALİBİYETİ ŞAMPİYONLUKTAN DA ÖNEMLİYMİŞ”

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, kulüp tarihine geçtiklerini vurguladı.

Soyunma odasında üzücü bir haber aldıklarını aktaran Taşyürek, şunları söyledi:

“Benden önce burada çalışan İsmet Taşdemir hocamızın kaleci antrenörü (Göksel Gencer) vefat etmiş. Ona ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Fenerbahçe’nin ligdeki durumu belli ve sıkıntıları var. Kupa tutunacak dallarıydı. 1-0’lık avantajımızı ortadan kaldırmak için bütün silahlarını kullanacaklarını biliyorduk. İstediklerimiz saha içinde oldu. Fenerbahçe gibi büyük bir camiadan böyle sonuç almak, kazanmak çok önemli. Kulüp tarihine geçtik.”

“40 YILDAN BERİ GÖRÜŞMEDİĞİM DOSTLARIM BİLE ARADI”

Fenerbahçe’yi elemelerinin önemine dikkati çeken Taşyürek, “Fenerbahçe galibiyeti şampiyonluktan da önemliymiş. 40 yıldan beri görüşmediğim dostlarım bile aradı. Çok önemliymiş. Fenerbahçe büyük bir camia. Onlara gönülden bir taraftarlığım da var. Onları en iyi yerlerde görmek isterim” değerlendirmesinde bulundu.

“TARİHİNİN EN BÜYÜK REZİLLİĞİ”

Habertürk yazarı İbrahim Yıldız, maça ilişkin, “Fenerbahçe tarihinin en büyük rezilliği” değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, şunları kaydetti:

“Fenerbahçe bildiğiniz gibi…

Kötü futbolu sürdürmekte çok başarılılar…

Tempoyu bir türlü yükseltemiyorlar…

Hızlı oyun oynayamıyorlar…

Rakibe baskı kurmayı beceremiyorlar…

Yardımlaşma hiç yok…

Adam eksiltmeyi, savunma arkasına kaçmayı bilmiyorlar…

Başta Ayew olmak üzere çok top kaybediyorlar…

Pozisyon üretemiyorlar…

Şut atmayı unutmuşlar…

Rakip top kaptığında telaşlanıyorlar…

İstek, mücadele, ısrar, inat yok…

Bırakın kaliteyi, vasat kelimesi bile büyük onur bu oyuna…

“ALDIKLARI PARALARIN KURUŞU KADAR DEĞERLERİ YOK”

Bir güvensizlik sarmalının içerisinde kaybolmuşlar. Futbolu unutmuşlar. Hepsi profesyonel, büyük paralar kazanıyorlar. O paraların kuruşu kadar değerleri yok… Şaşırmamak elde değil. Bir takım bu kadar nasıl kötü olabilir… Aklın alacağı bir durum değil!

Ersun Yanal göreve geldiğinde, en azından bir şeylerin değişeceğini umut edenler şimdi hayal kırıklığı yaşıyor… Ersun Yanal değil, dünyanın en iyi teknik adamını getirseniz de bu takım bir adım ileri gitmeyecek. Görünen fotoğraf ortada…

Yazık kelimesi az kalıyor… Rezillikten başka bir şey değil, Fenerbahçe’nin durumu…

İlk yarı Hasan Ali’nin bir şutu var. Hepsi o. 90 dakika süresince başka şut göremedik… Oyunu çevirecek hamleler çok geç geldi. Slimani ısrarını anlamak mümkün değil. Soldado’yu son 10 dakika oyuna almak nasıl bir mantık?

“LİGDEN DÜŞMEMELERİ EN BÜYÜK BAŞARILARI OLACAK”

Bir kez daha gördük ki, Slimani golcü falan değil. İyi bir stoper olabilir! İyi zıplıyor. Topla buluşuyor. Hepsi bu. Son vuruş, bir türlü gerçekleşmiyor. Neden bu oyuncu hala forma giyiyor biri anlatsın da öğrenelim…

Yenildikleri takım, bir alt lig ekibi… Hemen belirtelim ki, bileklerinin hakkıyla turu geçtiler. Çok daha farklı bir skor alabilirlerdi…

Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Skrtel’in kırmızı kart görmesi faturayı iyice ağırlaştırdı. Bu hafta oynanacak Malatyaspor karşısında takımda olmayacak…

Her maç aynı senaryo sergileniyor. Bir adım ileri gitme yerine daha kötüye gidiş söz konusu…

Kaç oyuncu alırsanız alın, bu takım düzelmez…

Baştan beri söylüyoruz. Ligden düşmesinler yeter. En büyük başarıları olacak inanın…

Sonuç da, oynanan oyun da formaya, taraftara, kulübün tarihine hakarettir…

Sözün bittiği yerdeyiz…”

“ÜMRANİYE FENERBAHÇEYİ SİLDİ ATTI”

Sabah Spor yazarı Gürcan Bilgiç, Ümraniyespor maçının Fenerbahçe’nin tarihi hezimetlerinden biri olarak kayıtlara geçtiğine işaret ederek, “Herkes Fenerbahçe’nin ligdeki kalan maçlarını konuşuyor ama en yakın hedefin kupa olduğunu sürekli ıskalıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Bilgiç, şöyle devam etti:

“O yüzden Ümraniye maçına ‘final’ gözüyle bakması gereken ve bunu hissettiren bir takım olmalıydı sahada.

İlk maçta skoru alan rakibin kendi sahasında kalabalık kalarak, işi zora sokması beklenmeyen bir şey değildi.

28’de gelen Frey değişikliği ise formsuz olanın sadece oyuncular değil, Ersun Yanal olduğunu da gösterdi.

Tek kişilik orta saha ile pas yüzdesi yüksek bir takıma karşı oynamayı maç öncesinde hangi analiz ile yaptı, bilemiyorum.

Dirar’ı sağ kanada, Ayew’i santrfora çekerek biraz taşları yerine oturttu.

Oyunun alanının genişlemesi, topun kanatlara ve sıfıra oynanması bu maçın kesin emirlerinden oldu.

Buna rağmen uzun boylu Slimani de duran toplarda pozisyon alan stoperler de etkili vuruşu bir türlü gösteremediler.

“BİRBİRLERİYLE TÜM İPLERİ KOPARMIŞ TAKIMIN, ‘FORMA OYNAR’ DİYEN BİR BAŞKANI TEKZİP ETTİĞİNİ GÖRDÜK”

Topu hep isteyen Valbuena’nın, oyunun hem en göze batanı, hem de en etkisizi olması da ilginç.

Fransız ayağına her topu aldığında adam eksiltmeyi isteyip, tekde oynamaktan kaçınınca, üstüne gelen iki rakipten de kurtulamadı.

Böylesine çaresiz ve vasat altı bir gecede, Skrtel’in de kırmızıyı görmesiyle eller tamamiyle havaya kalktı.

Gerçekten de çok net bir tablo aslında. Birbirleriyle tüm ipleri koparmış takımın, ‘forma oynar’ diyen bir başkanı tekzip ettiğini gördük.

Bu elenmenin altına ‘şanssızlık’ yazılmayacak. Daha iyi plan yapan ve daha akıllı oynayan Ümraniyespor, bu vasıfların hiçbirine sahip olmayan Fenerbahçe’yi, hem sahada hem de kenar yönetimde sildi, attı!”

“FENERBAHÇE ARTIK TFF 1. LİG STANDARTLARINDA DA VASATIN ALTINDA”

Fanatik yazarı Mehmet Demirkol da “Fenerbahçe ligin en kötü futbol oynayan takımı diyordum… Artık TFF 1. Lig standartlarında da vasatın altında olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Demirkol, şu değerlendirmelerde bulundu:

“OYNUYORMUŞ GİBİ YAPIYOR”

“İki Ümraniye maçının bize gösterdiği bu. Ersun Yanal’ın an itibarıyla herhangi bir gelişim sağlayamadığı açık. Ne fizik, ne taktik anlamda… Hoca bu kadrodan vasat bir ekip, ekipten vasat bir oyun dahi çıkaramadı. Oyuncular korkuyorlar belli ki. Valbuena ve Dirar dışında deneyen kimse yok. Pasla ya da driplingle adam geçme yok. Fenerbahçe rakip kale yokmuş, gol bir hedef değilmiş gibi oynuyor. Oynuyormuş gibi yapıyor. Ümraniye çekiliyor.

Fenerbahçe sağdan ya da soldan zar zor iniyor. Ama ceza sahası etrafına gelindiği anda yan pas, geri pas başlıyor. Hiç bilinçli bir hücum pası gelmiyor. Dirar ve Valbuena’nın zaman zaman yapabildiği ortalarda da ya kalabalıkta üst üste bindikleri için rakip topu alıyor. Ya da biliyorsunuz, Slimani… Ersun hoca bu kadrodan transferlerle birlikte yeni bir oyun çıkarmak zorunda. Aftan çok da kesik gerekiyor artık. Yoksa Ali Koç bayramı bir trajediye dönecek.

Ersun Yanal göreve geldiğinden bu yana takım sadece Erzurum maçının ilk 30 dakikasında ekstra futbol oynadı. Şimdi sorumuz şu: Ondan sonraki tüm performanslar Cocu/Koeman döneminin bile gerisinde mi? Bana öyle geliyor da.

Yasir ilk maçta olduğu gibi istikrarlı bir performansla parladı. Fenerbahçe altyapısından yetişen bu oyuncuyu görüp sonra da Fenerbahçe formasını giyenlere bakınca Ersun hocaya altyapılara bakmasını tavsiye etmekte bir sakınca görmüyorum.

Artık Slimani değil olay. Artık onun normali o. Artık onun yerine kim oynasa olur. Girdiği korkunç döngü artık bir kabusa, bir trajediye dönüştü. Bu tip bir çöküşü hiç görmediğimi söylemem lazım. Fenerbahçe’nin korkunç oyununa rağmen bir metreden kaçırdıklarını atsa şu 10-15 gol bandına gelirdi. Ben büyüye inanmam ama inanlar için inanmayanları inandırmak için harika bir örnek olduğunu söylemem lazım.

Skrtel’siz Malatya, Göztepe ve muhtemelen Kayseri maçları. Zaten zor olan kabusa dönebilir. Sonra da Kadıköy’e Aykut Kocaman’ın Konyaspor’u geliyor.”

“TARAFTAR BİR KEZ DAHA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

Takvim yazarı İlker Yağcıoğlu ise “Fenerbahçe Avrupa’ya gitmenin tek yolu olan Ziraat Türkiye Kupası’na da veda ederek taraftarlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Açıkçası iki maçın sonunda Ümraniye’nin mücadelesiyle turu hak ettiğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Bu aralar Fenerbahçe taraftarının en sık sorduğu sorunun “Bu takımın problemi ne, sıkıntı nerede” olduğunu belirten Yağcıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“OYUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ RAKİBE KABUL ETTİREMİYOR”

“Doğrusu mantıklı bir cevap vermek çok zor. Her şeyden önce Fenerbahçe’nin bir sistemi yok. Takıma baktığım zaman ne oynadığını anlamıyorum. Hücum mu yapıyor, defans mı yapıyor belli değil. Zaman zaman baskı yapıyor ama o da yeterli değil. Böyle olunca da rakip bir alt ligden olsa da istediği gibi pas yapabiliyor. Fenerbahçe oyun üstünlüğünü rakibe kabul ettiremiyor.

Girdikleri pozisyonları gole çeviremeyince de ister istemez panik başlıyor. Kimse Fenerbahçe 10 kişi kaldığı için tur gitti zannetmesin. Volkan olmasa Ümraniye maçı daha önce koparabilirdi.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder