25 Ocak 2019 Cuma

Trump’ın danışmanı Roger Stone serbest bırakıldı

New York (BOLD)-Federal Araştırma Bürosu (FBI) tarafından bugün sabaha karşı gözaltına alınan ABD Başkan Donald Trump’ın eski danışmanı Roger Stone bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkan Stone 250 bin dolarlık kefaletle serbest kaldı. FBI’nın Stone operasyonu ile birlikte Başkan Trump’ın şu ana kadar 6 danışmanı gözaltına alınmış oldu.

Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili Savcı Robert Mueller’in talebi üzerine gözaltına alınan Stone’nun özellikle WikiLeaks’in Demokratların emaillerini hacklemesi ve sonrası ile ilgili bazı çalışmalarda bulunduğu iddia ediliyor.

Mueller’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre Stone, yalan beyanda bulunma ve tanığı yalan ifadeye zorlamanın da aralarında bulunduğu 7 ayrı suçlamayla karşı karşıya.

SEÇİM KAMPANYASININ KIDEMLI İSMİ KİM? KIDEMLİ İSME TALİMAT VEREN KİM? 

24 sayfalık iddianamede ismi verilmeyen ve Trump’ın seçim kampanyasından kıdemli birisinin Stone’a emaillerde Demokratların kirli çamaşırları ile ilgili bir şey olup olmadığını sorduğu ifade ediliyor. İddianameyi inceleyen uzmanlar “Burda asıl sorunun kıdemli kampanya yetkisine Stone ile irtibata geçmesini kim istedi?” sorusuna yoğunlaşıyor. Trump kampanyasında Stone’dan daha yetkili sadece Paul Manafort ve Başkan Trump’ın yetkili olduğu düşünüyor.

Hukukçular Robert Mueller ekibinin iddianamede adı geçen kampanyanın kıdemli ismini bildiğini ancak şu an için açıklamadığını belirtiyor.

“BAŞKAN ALEYHİNDE TANIKLIK YAPMACAĞIM”

Serbest kalan Stone gazetecilere yaptığı açıklamada “Suçsuz” olduğunu savunarak “Başkan aleyhinde tanıklık yapmayacağını söyledi.

Başkan Trump’ın eski avukatı Michael Cohen de savcılarla anlaşmadan önce “Trump için mermilerin karşısında durmaya hazır olduğunu” söylüyordu. Ancak Cohen savcılarla işbirliği yaparak Trump’ın seçim kampanyası ile ilgili önemli bilgiler paylaşmıştı.

TRUMP YİNE CNN’İ HEDEF GÖSTERDİ

FBI’nın sabaha karşı yaptığı operasyonu görüntüleyen CNN Başkan Trump’ın hedefi oldu. Trump, Twitter mesajında “Bu bir cadı avıdır. CNN’e orda olması için kim haber verdi?” diye sordu.

CNN ise günler öncesinden bir operasyon olacağı yönünde bilgi aldıklarını bunun üzerine Stone’nun evinde nöbet tuttuklarını anlattı. 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder