26 Ocak 2019 Cumartesi

CHP’li Ceylan’dan şok iddia: Yıldırım, AKP’lilerin konaklama giderlerini meclise ödetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının Ankara’daki konaklama giderlerini Meclis’e ödettiğini iddia etti.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan

CHP’Lİ CEYLAN SORU ÖNERGESİ VERDİ

Melis’te görevli 150 aşçı ve garsonun Ankara’daki bazı otellere “hizmet içi eğitim” adı altında gönderildiğini belirten CHP’li Özgür Ceylan, bu anlaşma karşılığında AKP’li adayların Ankara’da ücretsiz konaklanmasının sağlandığını ifade etti. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a cevaplanması için soru önergesi veren Ceylan, “TBMM tarafından bahse konu otellerden ücretsiz konaklama hizmeti alınmış mıdır? Alındı ise bu hizmetten kimler yararlanmıştır?” diye sordu.

ANKARA’DA 9 ÜNLÜ OTELDEN ÜCRETSİZ KONAKLAMA HİZMETİ ALINMIŞ

Ankara’daki dokuz ünlü otelle Meclis arasından “Hizmet içi eğitim” adı altında anlaşma yapıldığını belirten CHP’li Özgür Ceylan, “Bize ulaşan iddialara göre, ‘hizmet içi eğitim’ adı altında otellere Meclisten ödeme yapılmış, üstüne personel görevlendirilmiş karşılığında da AKP için otellerden ücretsiz konaklama hizmeti alınmış” dedi.

Meclis’in altı lokantasında görevli 150 personel arasında 30 yıllık deneyimli aşçıların olduğunu vurgulayan Ceylan, “Bu personelin tamamının protokol servisi verme konusunda eğitimli ya da mesleki tecrübeye sahip olduğu aşikârdır. Gidip otellerde protokol eğitimi aldırmanın amacı nedir diye kafamızda soru işareti oluştu. Bu insanlara protokol eğitim vermek nereden çıktı” diye sordu.

Ayrıca Ceylan, “Bu ödemeler karışlığında meclis tarafından bahse konu otellerden ücretsiz konaklama hizmeti alınmış mıdır? Alındı ise bu hizmetten kimler yararlanmıştır” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder