25 Ocak 2019 Cuma

İflaslar medyaya da sıçradı, Number1 FM iflas etti

İş dünyasındaki iflaslar medya sektörüne sıçradı. 1992 yılında Londra’da kurulan ve Türkiye’de yayın yapan ilk özel radyolardan Number1 FM iflas etti.

BOLD – İflas ve konkordato haberlerine bir yenisi daha eklendi. İş dünyasında önü alınmayan iflas dalgası bu kez de medya sektörüne sıçradı.

1992 yılında merkezi Londra’da kurulan ve Türkiye’de yayın yapan ilk özel radyolardan olan Number1 FM iflas etti.

KARAR 22 OCAK’TA ALINDI

Medyatava’dan Canan Kaya’nın haberine göre, Üç Numara Radyo ve Televizyon Yayınları A.Ş. adıyla faaliyet gösteren ve bünyesinde Number1 FM, Number1 TV, Number1 Türk FM ve Number Türk TV’yi barındıran şirket hakkında, 22 Ocak 2019 tarihi itibariyle iflas kararı alındı.

MEDYADA KÜÇÜLME SÜRÜYOR

Medya sektöründe ekonomik sıkıntılardan dolayı işten çıkarmalar ve küçülme süreci devam ediyor. Daha önce küçülme kartarı alan Doğuş Grubu, NtvSpor’u kapatmış, Kral TV’yi de kapatma kararı almıştı.

Aynı şekilde Ciner Grubu’da küçülme kararı almış ve Habertürk Gazetesi’nin basılı yayınına son vermişti. Demirören Grubu ise Vatan Gazetesi’ni kapatmıştı.

Medyadaki küçülme sürecinde işten çıkarmalar da devam ediyor. Sadece son bir yılda sektörde yüzlerce basın emekçisi işini kaybetti.

Türk medyasında kriz ve kepenk kapatma rüzgarı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder