25 Ocak 2019 Cuma

Açlık grevindeki Leyla Güven’den ilk görüntüler

HDP lideri Pervin Buldan, 79 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i tahliyesinin ardından evinde ziyaret etti. Yayınlanan görüntülerde Güven oldukça bitkin görünüyor.

79 gündür açlık grevinde bulunan Halkların Demokratik Partisi Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tahliye kararının ardından, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden tahsis edilen ambulansla çıkarıldı.

Güven, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde bulunan evine götürüldü. Güven’i evinde ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Güven’in açlık grevine devam edeceğini açıkladı.

AÇLIK GREVLERİ DEVAM EDECEK

Buldan, basın mensuplarına Leyla Güven’in mesajını iletti. “Yurt içinde ve yurt dışında çok ciddi dayanışma mektupları ve mesajları aldığını ifade etti. Bu mesajların ve dayanışmanın kendisini ayakta tuttuğunu belirtti. Çok güçlü ve çok moralli olduğunu söyledi. Ancak cezaevlerinde devam eden kendisinin de dahil olduğu açlık grevlerinin devam edeceğini belirtti. Çünkü talebi henüz yerine getirilmedi” dedi.

TECRİT KALKINCAYA KADAR SÜRECEK

Buldan, “Leyla Güven’in talebi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasına yönelikti. Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle düzenli görüşmeler yapması talebinin dikkate alınıp, bu görüşmeler başladıktan sonra ancak kararını değiştirebileceğini ifade etti. Leyla Güven’in açlık grevi devam ediyor. Evinde devam edecek” ifadelerini kullandı.

RUHUM VE MANEVİYATIM İÇERİDE

Buldan, Leyla Güven’in mesajına ilişkin şunları dile getirdi: “Dışarıdayım ama ruhum, vücudum ve maneviyatım içeride kaldı. Arkadaşlarımı içeride bıraktım, cezaevlerinde birçok insan suçsuz yere bulunuyor.”

Buldan, Güven çıkarken çok duygusal anlar yaşandığını belirterek şöyle konuştu: “İçeriyi bırakıp dışarı çıkmak, kendisi açısından zor oldu ama sonuçta bir tahliye kararı var. Siyasi bir karar sonucu cezaevindeydi dolayısıyla bu tahliye kararına çok anlam biçmemek gerekiyor. Önemli olan tüm cezaevlerinde yaşanan hukuksuzlukların son bulması, Öcalan’la görüşmelerin düzenli bir şekilde yapılması”.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder