26 Ocak 2019 Cumartesi

Hüda Kaya’ya zulüm bitmiyor: 28 Şubat’ta kızlarına 15 Temmuz’da oğluna

28 Şubat’ta başörtüsü nedeniyle kızlarıyla idamla yargılanan Hüda Kaya’nın oğlu Muhammed Cihad Ebrari’ye, açılan davada 15 ay ceza verildi.

BOLD-6 Kasım 2016’da İstanbul Kadıköy’de HDP’li vekillerin tutuklanması için yapılan kadın eyleminde, eylem alanında olmadığı halde gözaltına alınan ve gözaltında gördüğü işkenceler sırasında omurgası kırılan Cihad Ebrari’ye, açılan davada “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 15 ay ertelemesiz hapis cezası verildi.

“HEM İŞKENCE YAP HEM CEZA VER”

HDP’li Hüda Kaya, kararı, “Hem suçlu hem güçlü olmak tam bugünler içinmiş. Hem işkence yap hem ceza ver. Aynen Soma’da gariban madenciye tekme atıp suç duyurusunda bulunup ceza vermek gibi. Bu şımarık ve kibirli zulümleriyle bizleri susturamayacaklar” diye yorumladı.

ELEŞTİRİLERİ NEDENİYLE HEDEF HALİNE GELDİ

28 Şubat döneminde başörtüsü zulmüne karşı duruşu ile tanınan Hüda Kaya, islami kimliği ve islami referanslarla hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle hedef haline geldi. Sosyal medya hesapları hackerlar tarafından ele geçirildi. Tehditler aldı. Hakkında davalar açıldı, gözaltına alındı. Bugün başına gelenler adeta 28 Şubat dönemini bile geride bıraktı.

“TERBİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYORUZ”

Kaya, yaşadıklarını, tüm muhaliflerin sesisin kısılmasına yönelik baskıların bir parçası olarak görüyor. iktidar gücü kullanılarak masum insanlara yapılan zulümlere karşı sesini yükselten herkesin yargı sopası ile terbiye edilmeye çalışıldığı görüşünde:

“İyiden güzelden yana düşünüyorsanız, sosyal medya hesabınızdan ki, kişisel hesaplardır bunlar, birkaç kelimeyle orada düşüncelerinizi belirtmişseniz bundan dolayı bunun bedelini ödetiyorlar size.”

KUTSAL DEĞERLERİ İTİBARSIZLAŞTIRDILAR

28 Şubat’ta başörtüsü yasaklarını protesto ettiği için kızlarıyla beraber idamla yargılanan Hüda Kaya, son dönemde AKP’ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Kaya’nın, inançların hiçbir zaman AKP döneminde olduğu kadar itibarsızlaştırılmadığını belirten açıklaması oldukça yankı buldu. Kaya açıklamasında, “İslam inancının her değer her kelime, her kavramı hiç bir dönemde bu kadar itibarsızlaştırılmamıştı, değersizleştirilmemişti. Değerli olan, güzel olan, her şey gibi manevi dünyamıza ait olan kutsal değerler de bu dönemde çürütüldü ve içi boşaltıldı” ifadelerini kullanmıştı.

TEK KİŞİNİN AĞZINDAN ÇIKAN VAHİ KABUL EDİLİR OLDU

Kaya’nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik “Tek bir kişinin ağzından çıkan yasadan öte, vahi kabul edilir hale geldi” sözleri de gündem olmuştu. Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamalar da, AKP’li miletvekillerini bir hayli rahatsız etmiş, kavgalara varan tartışmalar yaşanmıştı.

VAAT ETTİKLERİ HİÇBİR ŞEY GERÇEKLEŞMEDİ

Kaya iktidarın vadettiği ve geldiği yeri şöyle özetlemişti: “Türkiye ne bir yere geldi, ne çağ atladı, ne inançlar, düşünce ve ifade özgürlükleri, insanların kendi kimlikleri ile özgür yaşama dair iktidarın vaat ettiği hiçbir politika gerçekleşmedi. Tüm bu değerleri istismar ederek tüm bu güzellikleri yok ederek, insanı insan yapan bütün o dinamiklerin lime lime çürütüldüğüne şahit olduk ne yazık ki. Binlerce insan zindanlardalar ve bu baskıcı, tekçi zihniyetin politikaları sonucu artık Türkiye’nin her bir tarafındaki cezaevleri tıklım tıklım dolu. Artık insan alacak kapasiteleri kalmamış durumda. Her gün yeni bir cezaevi yapıyorlar ve bunu marifetmiş gibi gururla duyuruyorlar.

Adalet Sarayları dedikleri zülüm saraylarıdır. Her yerde bunların propagandalarını yaparak, Avrupa’dan da büyük yapıyoruz diyerek övünülüyor. Adliye Sarayları yapıyoruz dedikleri aslında vicdansızlığın, zulmün yasalaştırılması, yasal kılıflara büründürülmeye çalıştıkları bu mekanların ne olduğunu hepimiz yaşayarak görüyoruz ve çok iyi öğreniyoruz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder