26 Ocak 2019 Cumartesi

Erdoğan’dan Babacan’a fırça: Amacın hükümeti sabote etmek mi?

Aydınlık Gazetesi yazarlarından Sabahattin Önkibar’ın yeni kitabı “Yazılamayanlar” da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bir dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan arasından bakanlar kurulunda geçen diyaloğa yer verdi.

Erdoğan’ın başkanlığında yürütülen bakanlar kurlu toplantısında Ali Babacan’ın söz alarak, “‘İnşaat sektörü günü kurtarır ama geleceği kurtarmaz… Ölü yatırımdır. İnşaat yerine üretime katkı yapacak alanlara yönelmeliyiz.” İfadesini kullanır.

Ali Babacan’ın ülke ekonomisine dair sözleri Erdoğan tarafından şu sözlerle kesilir, “Ali Bey inşaat sektörü kaç kaleme katkı yapıyor, biliyor musun?” Bu sözün ardından Ali Babacan araya girmeye çalışsa da Erdoğan müsaade etmez ve “Ekonomimizi bu sektör ayakta tutuyor. Bunu nasıl görmezsin…” sözleri ile eleştirir.

Ardından tekrar söz alan Babacan, “Efendim çok haklısınız. Yakın geleceği kurtarmak için inşaat sektörü dinamo ancak uzun hatta orta vadede çözüm değil… İnşaat biter, yapı paydos olur. En önemlisi inşaatın üretime katkısı yok!” şeklinde konuşur.

Babacan’ın sözü bu kez sert şekilde kesen Erdoğan, “ Hâlâ ne diyor bu… Senin amacın hükümetimizi sabote etmek mi?” der. Sert çıkışın ardından Ali Babacan’ın yüzü bembeyaz olur ve “Estağfurullah efendim. Ben Türkiye’nin geleceği için söyledim bunları…” şeklinde cevap verir.

Erdoğan ise bu cevabın üzerine “Biz Türkiye’nin geleceğini düşünmüyor muyuz?..” ifadesini kullanır.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder