25 Ocak 2019 Cuma

Mehmet Emin Karamehmet’in ceza infazı 6 ay ertelendi

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet’in hakkında “Adiyen zimmet” suçundan verilen 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasının infazı 6 ay ertelendi.

12 Eylül 2018’de Mehmet Emin Karamehmet’in (75) sağlık sorunları sebebiyle gittiği özel bir hastanede cezanın infazı için hakkında çıkartılan gözaltı kararının uygulandığı ortaya çıkmıştı.

ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

10 Ağustos 2018’de ağız tabanında tümör tespiti yapılan Karamehmet, hayati riski olan bir ameliyat gerçekleştirdiği ifade edilmişti.

Karamehmet’in avukatları tarafından geçirdiği ameliyat ve tedavi süreci nedeniyle sağlık durumunun cezaevi şartlarına uygun olmadığı belirtildi. İnfazın ertelenmesi ve durdurulması amacıyla yapılan başvuru sonucunda Mehmet Emin Karamehmet, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

6 AY SONRA TEKRAR MUAYENE EDİLECEK

26 Eylül 2018’de Adli Tıp Kurumu’nda muayene olan İşadamı Karamehmet, geçirdiği ameliyat, sağlık sorunları ve tedavi süreci dikkate alınarak 6 ay için ceza ertelemesi verilmesi heyet tarafından 2 Ekim tarihinde uygun görüldü.

Heyet raporunu mahkemeye sunan avukatlar, Karamehmet’in cezasının infazını 6 aylığına erteletti. 6 aylık sürenin sonunda Karamehmet tekrar muayene edileceği ve çıkacak sonuca göre yeniden karar verileceği öğrenildi.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILMIŞTI

İşadamı Mehmet Emin Karamehmet, Pamukbank’ın sahibi olduğu dönemde 417 milyon 435 bin 580 TL’yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla 7 Aralık 2015’te İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde indirimli olarak 7 yıl 1 ay 16 gün hapis cezasına mahkûm edildi.

Mahkemenin verdiği karar 30 Kasım 2016’da Yargıtay’da onaylanarak kesinleşti. Kararın kesinleşmesinin ardından Karamehmet hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İşadamı Karamehmet arandığı dönemde avukatı 8 Ağustos’ta İnfaz Savcılığı’na müracaat ederek Karamehmet’in kanser hastası olduğunu, 9 Ağustos’ta hayati riski olan bir ameliyat olacağını, sonrasında da ciddi ve özel bir bakım gerektirdiğini beyan etti.

BMC’NİN ESKİ SAHİBİ, BİR DÖNEMİN MEDYA PATRONUYDU

Çukurova Holding’in sahibi Karamehmet, Forbes dergisinin 2010 yılında açıkladığı “dünyanın en zenginleri” sıralamasında 4 milyar dolar ile en zengin Türk iş adamı olmuştu. 1994 yılında Murat Vargı adlı bir tekstilci ile Turkcell’i kurarak Türkiye’de GSM operatörünün sahibi oldu.

Karamehmet’in Pamukbank’ın sahibi olduğu dönemde 417 milyon 435 bin 580 TL’yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla bankaya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) el koydu. Zimmet suçunun tespitinin ardından BDDK, 19 Haziran 2002 tarihinde aldığı kararı ile Pamukbank’ın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF’ye devretti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Yapı Kredi Bankası, Pamukbank’tan doğan kamu alacaklarına istinaden Çukurova Grubu’na ait BMC, Digitürk, Show TV, Skytürk, Akşam ve Güneş gazetelerine el koydu.

TMSF gasp ettiği şirketlerin satışına başladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder