25 Ocak 2019 Cuma

Türkiye’de futbol da iflas etti

Gaziantepspor’un ardından bugün de Altınordu top koşturdukları liglerden çekilme kararı aldı.

Gaziantepspor önceki yönetimlerin bıraktığı ağır borç yükü sebebiyle bu kararı aldığını açıklarken, Altınordu’nun durum ise daha karmaşık.

KULÜBÜN SAHAYA ÇIKARACAĞI FUTBOLCUSU KALMADI

İlk yarısını lider tamamladığı U21 1’inci Ligi’nden çekilen takım, sezon başında altyapıdan 8, devre arasında ise 7 futbolcusunu pilot takım Niğde Anadolu FK’ya kiralık göndermişti.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, ellerinde yeterli sayıda futbolcu kalmaması nedeniyle çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Kulüp çekilme kararı sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) 100 bin TL ceza alacak.

Oyuncularını kiralık olarak gönderen Altınordu’nun 100 bin liralık cezayı göze aldığı düşünüldüğünde pilot takım Niğde Anadolu FK’dan daha fazla bir ücret talep edebileceği belirtiliyor.

İzin versek dört büyük klüp konkordato ilan edecek

Yaklaşık bir ay önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, dört büyük kulübün borçları üzerinden Türkiye’de futbol kulüplerinin borç batağında olduklarını kaydetmişti.

“Türk futbolu artık uçurumdan çoktan düşmüştür. Kulüplerin mali durumları o kadar kötü ki müsaade etsek konkordato ilan etmek zorundalar, çünkü kulüplerin hepsi iflas etmiş vaziyette.” diyen Sancaklı, 4 büyük kulübün borçlarının 10 milyar lirayı aştığını vurguladı.

Sancaklı’nın verdiği rakamalara göre Fenerbahçe’nin 3,5 milyar TL, Galatasaray’ın 2,8 milyar TL, Beşiktaş’ın 2,1 milyar TL, Trabzonspor’un ise 1,1 milyar lira borcu var. 4 büyükler yüzde 30-35 faizden yıllık 3,5-4 milyar lira faiz yükü ile karşı karşıya.

“Kulüplerin böyle bir gelirleri de yok.” ifadesini kullanan Sancaklı, şöyle konuştu: “Daha kötü bir şey söyleyeyim, önümüzdeki senenin gelirlerinin çoğunu, kendi emlaklarını ve ellerinde bulunan malzemeleri de temlik ettirdiler finans kuruluşlarına ve birkaç sene sonrası için bile gelen gelirler artık gelmeyecek. Bu nedir? İflas etmiş demektir.”

4 büyük kulübün borcu 10 milyar TL’ye yaklaşınca bankalara “kurtarın” talimatı verildi

Futbol kulüplerinin borçları iyice içinden çıkamayacakları bir hal alınca da işe hükümet el atmış ve Ziraat Bankası başta olmak üzere bankalara borçları üstlenmeleri yönünde talimat verilmişti.

Art arda yaşanan bu gelişmelere bakıldığında futbol kulüplerinin iflas noktasına geldiği, kurlardaki yükselişin de etkisiyle çoğunlukla döviz cinsinden olan borçlarının altından kalkamayacakları ifade ediliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder