26 Ocak 2019 Cumartesi

Gökçek, Mansur Yavaş’a karşı sahaya indi

Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP adayı Mansur Yavaş’a karşı sahaya indi. Kendisine ait televizyon kanalında Yavaş’ın Ankaralı olmadığını ileri süren Gökçek’e, Mansur Yavaş soy kütüğünü twitterden yayınlayarak cevap verdi.

BOLD-Tartışma CNN TÜRK’te Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programına mesaj gönderen Melih Gökçek’in, “Yapacağım açıklamaların ardından Mansur Yavaş 3-5 puan kaybetmezse ben siyaseti bilmiyorum diye itiraf edeceğim” iddiasında bulunması ile başladı.

ÖZHASEKİ’NİN SOYADI DEĞİŞİKLİĞİNİN GÜNDEME GELMESİNİ İSTİYOR

Mansur Yavaş da, konuyla ilgili “Melih Gökçek konuşacaksa bunun bana yarayacağını bilir. Özhaseki’ye zarar vermek için yapacaktır. Benim Ankaralı olmadığım iddiasını gündeme getirip Özhaseki’nin ailesinin isim ve soyadı değişikliğinin gündeme gelmesini istiyor olabilir. Benim kaydım ortada, 1843’ten beri Beypazarı’nda ailem, bunu yayınladım. Bile bile bunu iddia etmesinin başka nedeni olamaz” diye cevap verdi.

YAVAŞ’I CEMAATÇİ OLMAKLA SUÇLADI

Melih Gökçek, dün gece geç saatlere kadar kendine ait televizyon kanalında Mansur Yavaş hakkında iddialarda bulundu. Mansur Yavaş’da cemaatçi olmakla suçlanmaktan kurtulamadı. Gökçek, “Mansur Yavaş’ın kökeni Makedon’dur. Göreve gelince 25 bin belediye çalışanını işten atacak. Beypazarında çöp kokusudan geçilmiyordu. Bahçeliye mektup yazarak CHP’lileşme suçlaması yaptı” iddialarını gündeme getirdi.

ABDULKADİR SELVİ’Yİ HEDEF ALDI

Gökçek, Abdulkadir Selvi gibi bazı gazetecilerin kendisini istememesinden dolayı partisi ile bir sorunu varmış gibi göstermeye ve itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Oğlunun adaylığı hakkında ise “Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Demekki sayın Cumhurbaşkanımızın bir bildiği var” demekle yetindi.

AĞLATA AĞLATA İSTİFA ETTİRİLDİ

Bu arada Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan Gökçek’le ilgili bir yaz kaleme aldı. Takan, anketlerde Mansur Yavaş’ın önde olduğu görülünce birçok yerden düğmeye basıldığını belirtti. “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan zorla, ağlata ağlata istifa ettirilen Melih Gökçek sahne aldı!” ifadelerini kullandı.

DÜRÜST BİRİ GÖREVE GELİRSE HESAP SORAR

Takan, Melih Gökçek’in, Mansur Yavaş’a yarasın diye sahaya inmeyeceğini vurguladı. “Gökçek, hırslarının ve sonuçta menfaatlerinin adamıdır. Gökçek’in hırsını ve hesaplarını ölçebilecek bir birim hâlâ icat edilmemiştir.

Siyaseten zorunlu emekliye ayrılan Bülent Arınç’ın Melih Gökçek için söylediği ‘Ankara’yı parsel parsel satmıştır’ sözleri hâlâ kulaklarda çınlıyor. Gökçek bir gerçeği çok iyi biliyor; er ya da geç dürüst bir adam iş başına gelecek ve kendisinden hesap sorulacak. Hem de ne hesap!” dedi.

TELEVİZYON KANALININ BİNASI KİME AİT

Takan yazısında şu görüşlere yer verdi: “Milyonlarca lira gömülen abuk sabuk projeler, parklar, bahçeler, alt ve üst geçitler, otoparklar, oto yıkama işletmeleri, spor kulüpleri, yurt binaları, okul binaları, kapatılan arsalar, İçişleri Bakanlığı’nın sümen altı ettiği nice dosyalar…

Tek başına, sahip olduğu televizyon kanalının binasının kime ait olduğu ortaya çıkarılsa ve televizyonculuk gibi oldukça pahalı ve maliyetli bir iş alanında ailecek nasıl faaliyet gösterdikleri ve değirmenin suyunun nereden geldiği ortaya çıkarılsa yeter de artar!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder