25 Ocak 2019 Cuma

Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi yine reddedildi

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın “terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada ara kararını veren mahkeme tahliye talebini reddetti.

Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Kapalı Cezaevi yerleşkesinde görülen ve 3 gün süren duruşmaya Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEBGİS) aracılığıyla katılırken, avukatlarından bazıları duruşmada yer aldı.

142 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Hakkında “terör örgütü yöneticiliği”, “örgüt propagandası yapmak”, “suç ve suçluyu övmek” suçlarından 142 yıla kadar hapis cezası istenen Demirtaş, müdafasında ithamların tamamının siyasi faaliyetleri dönemindeki konuşmaları olduğunu söyledi.

DEMİRTAŞ: TAHLİYE TALEBİM YOK

Fezlekedeki suçlamaları okuyan Demirtaş, dokunulmazlığının Anayasa’ya aykırı bir şekilde kaldırıldığını ve mahkemenin siyasi iktidarın güdümünde hareket ettiğini belirtti. Mütalaaya karşı savunma yapmayacağını belirten Demirtaş, tahliye talebinin olmadığını ifade etti.

Demirtaş’ın avukatları ise dava dosyalarının soyut suçlamalardan oluştuğunu, müvekkillerinin haksız yere cezaevinde tutulduğunu belirtti. Avukatlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’ne tutuklama kararına ilişkin itirazda bulunacaklarını da ifade etti.

“EŞİM VE KIZLARIM GELDİ DURUŞMAYI BİTİRİN”

Duruşma devam ederken Demirtaş, eşi ve kızlarının görüş için cezaevine geldiklerini belirterek, mahkemeden duruşmanın bitirilmesini talep etti.

Bu talebi kabul eden mahkeme, tahliye talepleri yönünden Demirtaş’ın avukatlarına söz verdi. Avukatları, Demirtaş’ın kaçma şüphesinin olmadığını, tutuklu bulunduğu sürenin de göz önüne alınarak tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme, savunmanın tamamlanmamış olması ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tahliye taleplerini reddederek, Demirtaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 24-25 Nisan’a ertelendi.

Demirtaş: Kurbağa gibi yavaş yavaş ısıtıyorlar, Erdoğan farkında değil

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder