25 Ocak 2019 Cuma

Almanya’daki Osmanen Germania Grubu yöneticilerine ceza yağdı

Almanya’da faaliyet gösteren “Osmanen Germania BC” (Almanyalı Osmanlılar) adlı rocker grubunun yöneticisi ve üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan 7 kişiye dünkü duruşmada ceza verildi. 2014 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yurtdışı yapılanması kapsamında kurulduğu iddia edilen Almanyalı Osmanlılar Grubu’nun tüm faaliyetleri Mart 2018’de başlatılan soruşturma kapsamında durdurulmuştu.

Osmanen Germenia liderlerinden Mehmet Bağcı

STUTTGART SORUMLUSUNA 6,5 YIL CEZA VERİLDİ

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı onayıyla yürütülen soruşturmada “Almanyalı Osmanlılar” grubunun bireysel ve toplumsal mülkiyet için ağır tehlike oluşturduğu ifade edilmişti. Almanya’nın Stuttgart’taki Eyalet Mahkemesi’nde yargılaması yapılan grubun Stuttgart sorumlusu Levent Uzundal’a 6, 5 yıl hapis cezası verildi. Kendisini “Osmanen Germania Dünya Lideri” olarak ilan eden ve AKP’nin İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Mehmet Bağcı ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarpıtıldı.

Osmanen Germenia Grubu lideri Mehmet Bağcı ve diğer üyelerin AKP’li Metin Külünk ile birlikte çektirdikleri fotoğraf

DAVANIN BİR NUMARALI SANIĞI TÜRKİYE’YE KAÇTI

Stuttgart’taki Eyalet Mahkemesi’nde görülen davanın bir numaralı sanığı Mustafa Kılınç ise Türkiye’ye kaçtığı için hakkında hiçbir karar verilmedi. İzmir’de yaşadığı tespit edilen Kılınç’ın Alman konsolosluğu üzerinden ifade verme girişimi sonuçsuz kalmıştı. Zaten Stuttgart’ta yargılanan grubun üyeleri savcılığın kendilerine yönelttiği suçlamaları Kılınç’ın üzerine atmışlardı.

Osmanen Germenia Grubu’nun silahlarla yaptığı gösteri dikkat çekmişti.

GRUP LİDERLERİNİN AKP’Lİ METİN KÜLÜNK İLE BAĞLANTISI BİLİNİYOR

2017 yılının Aralık ayında basına yansıyan ses kayıtlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerinden AKP’li Metin Külünk, Almanyalı Osmanlılar’a silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulunduğu iddiası gündeme gelmişti. Osmanen Germania Grubu’nun söz konusu silahlarla Almanya’da faaliyet yürüten Kürt gruplara karşı kullanılacağı ileri sürülmüştü. Grubun liderleri olduğu belirtilen Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin bu bağlantılar yüzünden geçtiğimiz yıl gözaltına alınmıştı.

AKP iktidarının açık desteğini alan Almanyalı Osmanlılar Grubu’nun faaliyetleri 10 Temmuz 2018 günü İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in açıklamasıyla yasaklanmıştı. Grubun 1500’den fazla üyesi olduğu Almanya’nın birçok eyaletinden aktif faaliyet yürüttüğü biliniyordu.

AKP Milletvekili Arvas: Seçimi kazanamazsak silahlı çeteler peydahlanır

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder