25 Ocak 2019 Cuma

CHP ile İYİ Parti 22 büyükşehir, 27 il ve 304 ilçede anlaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti arasında bir süredir devam eden görüşmeler, ittifak protokolü imzalanarak resmiyet kazandı. İki parti 22 büyükşehir, 27 il ve 304 ilçede anlaştı.

BOLD-İşbirliği yapılan 22 büyükşehirin 12’si CHP’ye, 10’u ise İyi Parti’ye bırakıldı. Anlaşmaya varılan 27 ilin ise 16’sında CHP, 11’inde de İyi Parti adayları desteklenecek.

İSTANBUL’DA 25 İLÇE CHP, 4 İLÇE İYİ PARTİ’YE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyecek iki parti ilçeler konusunda da anlaşmaya vardı. 25 ilçede CHP adayları, 4 ilçede ise İyi Parti adayları desteklenecek. 10 ilçede ise iki parti ayrı ayrı aday çıkaracak. İstanbul’da kime bırakılacağı merak konusu olan Üsküdar ilçesi’nde de CHP adayı desteklenecek.

ANKARA’DA 17 İLÇEDE İKİ PARTİ AYRI ADAY ÇIKARACAK

Görüşmelerde, Ankara’nın 17 ilçesinde iki partinin ayrı ayrı aday çıkarmasına karar verildi. 4 ilçe CHP, 4 ilçe ise İyi Parti’ye bırakıldı. Görüşmelerin tıkandığı ilçelerden olan Gölbaşı İyi Parti’ye bırakılırken, Etimesgut ilçesinde ise iki partinin ayrı ayrı aday çıkarması kararlaştırıldı. CHP’nin kalesi Çankaya’da İyi Parti’nin de aday çıkaracak olması ilginç bulundu.

İZMİR’DE AĞIRLIK CHP ADAYLARINDA

İzmir’in ilçeleri için de durum netleşti. 23 ilçede CHP, 2 ilçede ise İyi Parti adayları desteklenecek. 5 ilçede ise her iki parti ayrı ayrı aday çıkaracak. CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Pazar günü açıklanması bekleniyor. CHP’nin elinde bulunan Muğla’nın Bodrum ilçesinde de iki parti ayrı aday çıkaracak.

GAZİANTEP İYİ PARTİ’YE BIRAKILDI

İşbirliğinin merak edilen büyükşehirlerinden, AKP’nin elindeki Gaziantep İyi Parti’ye bırakıldı. İttifak kapsamında yer alan Bursa ise son anda ittifak kapsamından çıkarıldı. Bursa’da her iki parti kendi adayını çıkarma kararı aldı. Gerekçesi ise açıklanmadı.

KAVGADAN DEĞİL HUZURDAN YANAYIZ

Anlaşmanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkezi’nde ortak basın açıklaması yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi ve huzur içinde beraber yaşamak mücadelesi verdiklerini belirtti. Kavgadan yana değil, huzur ve barıştan yana olduklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU: SON DERECE MUTLUYUM

Kılıçdaroğlu, “Tüm belediye başkanlarının hiçbir ayrıcalık ve ayrımcılık yapmadan yönetmesini istiyoruz. İYİ Parti ve CHP’den dört arkadaşımız uzun bir çaba gösterdiler, bize hazır bir liste getirdiler. Teşekkürü bu dört arkadaşımız hak ediyor. Demokrasi ve uzlaşma anlayışını geniş bir bağlamda Türkiye’nin önüne koyduğumuz için son derece mutluyum” dedi.

YEREL SEÇİME GİDİYORUZ, SAVAŞA DEĞİL

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ortak çıkarların Türkiye adına ortaya konulabileceğini göstermiş olduklarını dile getirdi. Akşener, “Biz yerel seçimlere gidiyoruz, ama sanki savaşa giriyoruz. Dolayısıyla savaş tamtamlarıyla kutuplaştırıcı tavırlardan uzak durulmalı” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKINA HAKARET UTANÇ VERİCİ

Akşener şunları söyledi: “Bizler Cumhur İttifakı’nı oluşturan sistemi rencide edici bir dil kullanmadık. Millet İttifakı’nı oluşturan büyük kesime hakaret etmek, tahkir etmek Türkiye’yi yönettiğini sananlar açısından utanç verici. Yerel seçimlerde adayların projelerinin tartışılacağı, yapılacak hizmetlerin anlatılacağı bir seçim süreci sağlayacağız. Kutuplaştırıcı, gerginleştirici bir üsluptan uzak duracağız.”

İşte ittifak yapılan belediyelerin tam listesi:

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder