16 Ocak 2020 Perşembe

AA Kahire ofisinde gözaltına alınan çalışanlar Mısır savcılığınca sorgulanıyor

Mısır polisinin Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ajans çalışanlarının Mısır savcılığı tarafından sorgulandığı belirtildi.

BOLD – Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Mısır polisinin AA Kahire ofisine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ajans çalışanlarının Mısır savcılığı tarafından sorgulandığına dair ellerine haber ulaştığını açıkladı.

Mutanoğlu, “Şimdi arkadaşlarımızın Mısır savcılığı tarafından sorgulandığına dair bir haber elimize ulaştı” dedi.

MISIR: YALAN VE OLUMSUZ BİLGİ YAYIYOR

Mısır İçişleri Bakanlığı da Anadolu Ajansı’nın Kahire’deki ofisine düzenlenen polis baskınıyla ilgili açıklama yaptı.

Mısır İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, ajansın Kahire’deki ofisinin “yalan” ve “olumsuz” bilgi yaydığını belirtti.

Açıklamada, “Milli güvenlik makamları, Türk elektronik medya komitelerinden birinin, bir daireyi muhalif faaliyetleri için merkez olarak kullandığını tespit etti” denildi.

Bakanlık, bu faaliyetlerin arkasında Türkiye’nin ve Mısır’da terör örgütü olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler’in olduğunu belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KINAMA

Türk Dışişleri Bakanlığı, AA çalışanlarının gözaltına alınmasıyla ilgili bir kınama mesajı yayımladı ve biri Türk vatandaşı iki büro çalışanının gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada baskının Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemi olduğu, şiddetle kınandığı belirtilerek, “Mısır makamlarından, Anadolu Ajansı Kahire Bürosu’nun gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili olarak Mısır’ın Ankara’daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Anadolu Ajansı, Kahire’deki ofisine düzenlenen baskında bir Türk ve üç Mısır vatandaşı çalışanının polis tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğünü bildirmişti.

Mısır polisi, Anadolu Ajansı’nın Kahire bürosunu bastı, 4 çalışanı gözaltına aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder