18 Ocak 2020 Cumartesi

Hrant Dink, öldürülüşünün 13’üncü yılında ‘Utanmak için geç değil’ başlıklı etkinliklerle anılacak

Eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 13’üncü yılında yurt geneli etkinliklerle anılacak. Anmalara çağrı ‘Utanmak için geç değil’ başlıklı video ile yapıldı.

BOLD – Hrant Dink için öldürüldüğü tarihten bu yana yapılan anma etkinliklerinin 13’üncüsü 19 Ocak’ta, katledildiği eski Agos Gazetesinin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde gerçekleştirilecek. Anma saat 15.00’te başlayacak.

KİLİSEDE HOKEHANİKST DUASI OKUNACAK

19 Ocak 2007’de öldürülen Dink ayrıca yarın saat 12.00’de Balıklı Mezarlığı’ndaki kabri başında da anılacak. Mezarlıktaki etkinlik öncesi Bakırköy Surp Asdvadadzni Kilisesi’nde Hokehanikst duası okunacak.

‘Hrant’ın Arkadaşları’ tarafından tertiplenen anmaya yönelik ‘Utanmak için geç değil’ başlıklı bir çağrı videosu yayınlandı.

İZMİR’DEKİ ANMA YERİ ALSANCAK

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de yarın 15.00’te Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanacak.

Ankara’da saat 15.00’te Adakale Sokak’ta bir anma yapılacak. Saat 16.00’da da SES Ankara Şube Salonu’nda sinevizyon ve söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinlikleri Ankara Hrant Dink Anma İnisiyatifi düzenliyor.

BODRUM ETKİNLİĞİNİ AVUKAT ENGİN C İNMEN SUNACAK

Bodrum’da ki etkinlik saat 14.00-17.30 arası, Heredot Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. ‘İlk elden Hrant Dink tanıklıkları ve belgeden belleğe Ermeni gerçeğimiz’ başlıklı toplantının sunumunu Avukat Ergin Cinmen yapacak. Konuşmacılar ise Silva Özyerli ve Tayfun Atay. Etkinlik Hrant’ın Bodrum’daki Arkadaşları tarafından düzenleniyor.

SİLİVRİ’DE TUTUKLU OSMAN KAVALA DA MEKTUP YAZDI

Osman Kavala da tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Hrant Dink için yazdığı mektubunda şunları söyledi: “Üçüncü defa, bu yıl da, 19 Ocak’ta sizlerle, Hrant’ın arkadaşlarıyla beraber, Agos’un önünde olamayacağım. Sevgili Hrant’ın martılarla birlikte göründüğü fotoğrafı düşünerek ve üzerimden uçarak giden martıları seyrederek Hrant’ı anacağım.”

15 Temmuz’un ardından gazetecileri hapse attıran ‘borsa’ savcısı İsmet Bozkurt meslekten atıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder