14 Ocak 2020 Salı

Basın kartlarını vermeyen İletişim Başkanlığından savunma

Binlerce basın kartını iptal eden ve binlerce gazeteciye de basın kartı vermeyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yaptığı uygulamaların meşru ve hukuki olduğunu savundu.

BOLD – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın kartlarına dair eleştirilerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama geldi. Açıklamada, meşru ya da hukuki olmayan herhangi bir uygulamanın söz konusu olmadığı öne sürüldü.

YAPILANLAR YÖNETMELİK KAPSAMINDA

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada “Ortada meşru ya da hukuki olmayan herhangi bir uygulama söz konusu değildir. Başvurular, basın kartı yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilmekte ve neticelendirilmektedir. İletişim Başkanlığımızın basın kartını kime ne zaman vereceği gibi teknik konuları siyasetin bir parçası haline getirme hevesini anlıyor ancak bununla bir yere varılamayacağını ifade etmek istiyoruz” denildi.

KAMU YARARI GÖZETİYORUZ

İletişim Başkanlığının Türkiye’ye yönelik haksız ithamlara, kara propaganda ve dezenformasyon süreçlerine karşı çalışmalar yaptığı belirtilen açıklamada, “Üzülerek belirtmek isteriz ki zaman zaman bu haksız itham, kara propaganda ve dezenformasyon süreçlerine Türkiye’de siyaset yapan bazı muhalefet aktörleri katkı sunmaktadır. İletişim Başkanlığı olarak medya kuruluşlarının siyasi ya da ideolojik yaklaşımlarını değil kamu yararını gözettiğimizin de açıkça bilinmesini istiyoruz” denildi.

MUHALİF GAZETELERE İLAN, BASIN KARTI VERİLMİYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında “Basın İlan Kurumu’na diyorlar ki şu gazetelere ilan vermeyeceksin. Birgün’e, Evrensel’e, Cumhuriyet’e ilan vermeyeceksin. Onlar yayınlarını yapacaklar. Bu gazeteler zaman zaman bizi de eleştiriyorlar. Yeni Asya gazetesinde çalışanların basın kartları yenilenmedi neden? Sarayda bir kişi var, ismini anmak istemiyorum. O, bu insanlara yasak getirmiş. Bizler görüşlerini beğenmesek bile, demokrasinin gereği olarak herkesin yazmasını saygıyla karşılayacağız” demişti.

 

“Erdoğan’ın biyografisini yazıyor olsaydım iki sebep söylerdim: Hırs ve cehalet”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder