15 Ocak 2020 Çarşamba

Üretimi yavaşlatan metal işçilerinden miting kararı

Renault, Bosch ve Tofaş fabrikalarında çalışan yaklaşık 100 bin işçi, yapılan yüzde 8’lik zammı protesto etmek için miting kararı aldı. Üretimi yavaşlatan metal işçileri, 19 Ocak Pazar günü Bursa’da miting düzenleyecek.

BOLD – Bursa’da bulunan Renault, Bosch ve Tofaş fabrikalarında çalışan 100 bin işçi, yapılan yüzde 8’lik zammı protesto etmek için miting kararı aldı. Yüzde 26 zam talep eden işçiler, üretimi yavaşlattı. İşçiler, 19 Ocak Pazar günü Bursa’da miting düzenleyecek.

YÜZDE 26 ZAM TALEP EDİYORLAR

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre Türk Metal Sendikası öncülüğünde Bursa’daki Renault, Bosch ve Tofaş işçileri miting yapacak. Yüzde 26 zam talepleri bulunan ancak yüzde 8 zam alabilen işçiler, önce iş yavaşlattı, 19 Ocak Pazar günü de miting için sahaya inecek.

“GREV DÖNEMİNE GİRİLDİ” UYARISI

Bursa’da otomotiv sektöründe toplu sözleşme süreci henüz sonuçlanmadı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) son görüşmelerde zam oranını yüzde 6’dan 8’e yükseltmişti. MESS, toplu sözleşme sürecinde yüzde 26 zam isteğini yinelerken, sosyal hakların da iyileştirilmesini istiyor. Bu süre de 2’nci 60 güne yani grev dönemine girildiğine dikkat çekildi.

Gülistan Doku’nun arkadaşları bulunana kadar her gece eylem kararı aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder