17 Ocak 2020 Cuma

Gizli tanık Fuat Uğur’a dokununca

Adli suçluların “gizli tanık” yapılması uygulaması Türkiye Gazetesi yazarı Uğur’a dokundu. Uğur ismi gizli tanıkla Karlov Suikasti dosyasına girince isyan etti.

BOLD – Adli suçluların politik davalarda gizli tanık yapılması uygulaması son yıllarda yaygın olarak kullanılıyor. Selahattin Demirtaş’tan Cemaat davalarına kadar pekçok davada yüzlerce bu şekilde gizli tanık var.

Yandaş medya bu gizli tanıkların söylediklerini manşetlere çekerken bu kez bir gizli tanığın hedefinde Tayyip Erdoğan’ın güçlü savunucularından Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur vardı.

Karısını bıçaklamaktan cezaevine giren, şartlı serbest bırakılıp tekrar suç işleyince tekrar cezaevine konan, denetimli serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanıp cezaevine konan Umut Asma isimli kişi, gizli tanık sıfatıyla ifade verdi. Asma, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur’un suikastle öldürülen Rus Büyükelçi Andey Karlov suikastinin infaz emrini veren kişi olduğunu belirtti. Gizli tanık, Fuat Uğur’un bunu şifreli biçimde yaptığını söyledi.

Fuat Uğur “Böyle bir şerefsizliği ve rezilliği hayatımda görmedim” başlıklı yazısında duruma sert tepki gösterdi. Umut Asma’nın suç geçmişini uzun uzun anlatıp “yaratık” ifadesini kullanan Fuat Uğur yazısına şöyle devam etti:

“Bu yaratık tutmuş Karlov suikastı için GİZLİ TANIK olmuş. Cezaevine gelen Türkiye gazetesindeki yazılarımdan ‘şifreli mesajlar’ verdiğimi anlamış. Ciddi ciddi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gidip ifade vermiş, Başsavcılık ifadesini almış, sonra da mahkemeye çıkmış tanık olarak dinlenmiş. Aynen şöyle diyor mahkemede:

‘Bu gazeteleri inceleyerek, bu şifreleri çözmeye çalıştım ve başarılı oldum. Fuat Uğur isimli kişinin köşe yazılarından Ankara’da Ruslara karşı bir saldırı olacağını anladım. Bunu arkadaşıma da bahsettim. Birkaç gün sonra Rus Büyükelçisi öldürüldü. Bu konu ile ilgili çeşitli ihbarlarda bulundum, terör şubede ifadem alındı’

Mahkeme heyeti de bunu akıl sağlığı yerinde mi yoksa birileri bunu ayarladı mı diye düşünmeden ciddiye alıp dinliyor, kayıtlara geçiriyor.”

“GİZLİ TANIKLAR BÖYLEYSE”

Uğur yazısına şöyle devam etti:

“Tarafıma itibar suikastı yapmalarını tabii ki bekleyebilirdim de karısını bıçaklayan bir müptezeli ciddiye alıp tanık diye dinleyecek mahkeme heyetinin olacağı kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Eğer böylesine meczuplar çıkıp GİZLİ TANIK diye konuşacaksa başka birileri de çıkıp gizli tanık olmak istediğini söyler ve çeşitli yazarlara siyasetçilere itibar suikastı yapar durur. Bunun sonu yok.
Mahkeme başkanı sormuyor bile ‘Nasıl bir şifreli mesaj vermiş? Belge dediğin nerede, bilgi dediğin nerede?’ diye. Adam mahkemeye elinde belge ve bilgi olduğunu söyleyip başvuruyor, adımı lekeliyor ve kimse de hesap sormuyor. Bu kadar mı izandan yoksun herkes?
Yuh yahu yuh! Bu rezilliğin, kepazeliğin hesabı derhâl verilmeli.”
medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder