15 Ocak 2020 Çarşamba

İdlib’de sular yeniden ısınıyor: Rusya ateşkesi ihlal mi etti?

İdlib’deki muhalifler, Rus jetlerinin bölgeyi vurduğunu iddia etti. Saldırılar, Türkiye ile varılan ateşkes anlaşmasının ilk ihlali olarak değerlendiriliyor.

BOLD Suriye’nin İdlib vilayetindeki görgü tanıkları ve muhalifler, bombardımanlarına iki gün ara veren Rus savaş uçaklarının bölgeyi yeniden vurmaya başladığını ifade etti.

Rus jetlerinin, Han el Subl ve Maasaran kasabaları dâhil, İdlib’in güneyindeki bölgeyi hedef aldığı kaydedildi.

Rusya ve rejim güçlerinin İdlib’i muhaliflerin elinden almak için son haftalarda yoğunlaştırdığı saldırılar nedeniyle yüz binlerce insan bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Ancak Rusya ve rejim güçleri, Türkiye ile varılan anlaşma kapsamında, İdlib’e yönelik askeri operasyonlarını geçen Pazar günü durdurmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün mecliste yaptığı açıklamada Suriye’de İdlib’de ateşkesin büyük ölçüde uygulandığını gördüklerini söyledi.

Hulusi Akar, “İdlib’de ve Libya’daki ateşkesin büyük ölçüde uygulandığını görüyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rusya ile yakın temas içerisindeyiz. Umudumuz, dileğimiz bir an önce barışın ve huzurun hem İdlib hem Libya’ya gelmesi” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna uçağını vuran İran füzeleri böyle göndermiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder