16 Ocak 2020 Perşembe

Zarar eden şirketler nedeniyle Varlık Fonu, “yokluğa” gidiyor

Yüksek oranda kâr ettikleri için Varlık Fonuna dahil edilen dev kamu kuruluşları birbiri ardına zarar açıklıyor. Varlık Fonuna bağlı kuruluşların neden zarar ettiğini soran CHP, sorumluların bulunmasını istedi.

BOLD – CHP, Türkiye Varlık Fonu kapsamında bulunan ve Sayıştay raporlarıyla da zarar ettikleri tespit edilen kurumların neden zarar ettiklerinin araştırılması için TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma Önergesi verdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve 20 CHP milletvekilinin imzaladığı önergede, başta Ziraat Bankası, Halkbank gibi kamu bankaları olmak üzere, Çaykur, PTT gibi kuruluşların ettikleri zararda kimlerin sorumluluğunun bulunduğunun da araştırılmasını istedi.

DEV MARKALAR GÜNDEN GÜNE ERİYOR

CHP Antalya Milletvekili Budak, Varlık Fonunun resmi web sayfasında misyonunu, “Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, değerlerini artırmak ve böylece ülkemizin öncelikli yatırımları için kaynak sağlamaktır” ifadesiyle tanımlandığına dikkat çekti. Budak, “Değerlerinin artırılmasını bir yana bırakın, göz bebeğimiz olan bu dev markalar, günden güne erir hale geldi. Neden bu kurumlar zarar ediyor, bu zararlarda kimlerin sorumluluğu bulunuyor, kamuoyuna hesap verilmesi gerekmektedir. Bunun için de TBMM’nin bu konuyu araştırması gerekiyor” dedi.

SAYIŞTAY DENETLEYEMİYOR

TBMM Başkanlığına sunulan önergede tüm varlıklarının kamuya ait kurumlardan oluşmasına ve Yönetim Kurulu Başkanlığını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapmasına karşın, özel hukuk hükümlerine tabi olan TVF’nin Sayıştay yerine bağımsız denetçiler tarafından denetlendiğine de dikkat çekilerek, 2016 ve 2017 yıllarına ait bağımsız denetim raporlarının geçen ekim ayında TBMM gönderildiği, TVF’nin 2018 yılı bağımsız denetim raporunu 2019 yılı bitmeden TBMM’ye sunulması gerektiğine, ancak bunu yapılmadığına dikkat çekildi.

Erdoğan’ın avukatı, 15 Temmuz’da toplanan bağışların hesabını soran gazileri fırçaladı!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder