16 Ocak 2020 Perşembe

Çocuk yetiştirmek için en uygun ülkeler: İsveç, Norveç ve Danimarka

ABD’de güvenlik, cinsiyet eşitliği, çevre, insan hakları gibi kıstaslar temelinde yapılan bir araştırmaya göre çocuk yetiştirmek için en elverişli ülkeler İsveç , Norveç ve Danimarka çıktı.

BOLD – Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) gerçekleştirilen bir araştırmaya göre çocuk yetiştirmek için en elverişli ülkeler İsveç, Norveç ve Danimarka olarak belirlendi.

İsveç de Danimarka ve Norveç gibi eğitim kalitesi ve insan hakları gibi konularda hayli gelişmiş bir ülke olarak kendini gösteriyor.

Araştırma güvenlik, cinsiyet eşitliği, çevre ve insan hakları gibi kıstaslar temelinde yapıldı.

ABD’Yİ GÜVENLİK AÇIĞI ALT SIRALARA ÇEKTİ

Euronews’ten Rahmi Gündüz’ün haberine göre Pennsylvania Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmada, sadece eğitim açısından bakılınca ilk sırada yer alan ABD, diğer önemli kıstaslar değerlendirildiğinde 18’inciliğe geriledi.

ABD’de dönem dönem yaşanan okul baskınları güvenlik probleminin en açık göstergelerinden biri olarak beliriyor.

Güvenlik kriteri açısından ABD’nin ancak 32’nci sırada yer alması, bütün kıstasların ortalaması alındığında ilk sıralarda yer almasına engel oldu.

KANADA’YI HOLLANDA, FİNLANDİYA, İSVİÇRE İZLİYOR

Araştırmaya göre, çocuk yetiştirmek için en ideal ülke sıralamasında Kanada 4’üncü sırada, gelirken, bu ülkeyi, Hollanda, Finlandiya, İsviçre, Yeni Zelanda, Avustralya ve Avusturya izledi.

İsrail, Akdeniz’den çıkardığı doğalgazı Mısır’a sevketmeye başladı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder