17 Ocak 2020 Cuma

Zor günler geçiren İran’da dini lider Hamaney, 8 yıl sonra ilk kez Cuma namazı kıldırdı

İran’ın dini lideri Hamaney 2012’den bu yana ilk kez Cuma namazı kıldırdı. Humeyni’nin hutbesi İran televizyon kanallarından canlı yayınlandı.

BOLD – İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, bugün başkent Tahran’da 2012 yılından bu yana ilk kez Cuma namazını kendi kıldırdı.

İmam Humeyni Büyük Camisi’nde kılınan Cuma namazına binlerce Tahranlı iştirak etti. Cuma namazı ve Humeyni’nin hutbesi İran televizyon kanallarından canlı yayınlandı.

İranlı yetkililer, 80 yaşındaki Hamaney’in “İran halkının bir kez daha birliğini ve ihtişamını ortaya koyacağını” ifade etti.

Hamaney, Cuma namazını en son Arap Baharı’nın en yoğun günlerinin yaşandığı dönemde İslam Devrimi’nin 33’üncü yıl dönümü münasebetiyle 2012’de kıldırmıştı.

Uzmanlar, dini liderin ancak önemli bir mesaj vermek istediği zamanlarda Cuma namazını kendisinin kıldırdığını ve bu açıdan sembolik açıdan çok önemli bir hareket olarak görüldüğünü söyledi.

İRAN’IN ZOR GÜNLERİ

İran’ın 8 Ocak’ta Tahran’da 176 kişinin hayatını kaybettiği Ukrayna Havayolları uçağını yanlışlıkla füzeyle vurduğu ortaya çıkmıştı. Tahran önce uçağı düşürdüğü haberlerini yalanlamış ancak görüntülerin ortaya çıkması sonrası uçağı düşürdüğünü kabul etmişti.

Bu ay başında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD tarafından Bağdat’ta öldürülmüş. İran’ın Irak’taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısında ölen ya da yaralanan olmamış. Üslerde sadece maddi hasar oluşmuştu.

Tahran’ın Ukrayna Havayolları uçağını düşürdüğünü gizlemesi ve örtbas girişimleri ile ABD’ye yönelik misillemenin halkı tatmin etmemesi ülkede huzursuzluk oluşturmuştu.

Devlet televizyonunun üç spikeri istifa etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder